• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Rusya, Suriye'den Çekilmeye Başladı

Rusya, Suriye'den Çekilmeye Başladı
Putin'in dün emir vermesi sonrası Rus savaş uçakları, Lazkiye'deki hava üssünden ayrılmaya başladı. BM, Rusya'nın bu kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki Rus hava üssünde, bazı uçaklar ve jetlerin ülkeye geri dönüşü için hazırlık yapıldığını bildirmişti. Son açıklamaya göre ilk grup savaş uçakları Suriye'deki hava üssünden ayrılmaya başladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, üsteki Rus personelin, şu anda kargo uçaklarına malzeme ve ekipman yüklediği, geri çekilme hazırlıklarının devam ettiği belirtildi.

PUTİN'DEN "ÇEKİLİN" EMRİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün, Suriye'deki Rus askeri varlığının kısmi geri çekilmesi için emir vermişti.

"ORDU, TERÖRİSTLERLE MÜCADELEDE GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ"

Putin çekilmeye, 'ordunun teröristlerle mücadele görevini geniş ölçüde yerine getirmiş olmasını' gerekçe göstermişti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise bu sabah, Rusya'daki üslerine dönecek olan uzun menzilli nakliye uçaklarına malzeme yüklenmesine başlandığını duyurmuştu.

BM KARARDAN MEMNUN

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Suriye'den çekilme kararının memnuniyetle karşılandığını açıkladı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, 'bu kararın, Cenevre'de barışçı siyasi geçiş dönemi görüşmelerinde yapıcı katkıda bulunması için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad üzerinde oluşan baskıyı arttıracağını' söyledi.

SURİYE: GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK

Suriye yönetimi, Rusya'nın kısmen çekilme kararının iki ülke arasında görüş ayrılığı çıktığı anlamına gelmediğini duyurdu. Başkanlık makamından yapılan açıklamada, koordineli alınan çekilme kararının uzun süredir gündemde olduğu belirtildi.

PUTİN, OBAMA İLE GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'deki askeri gücü azaltma kararını ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın Suriye'de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana şiddetin azalmasından memnuniyet duyduğu, ancak Suriye hükümet güçlerinin saldırıları devam ettirmesinin barış çabalarına engel teşkil etme tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim