• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Rotary’den Satranç Turnuvası

Rotary’den Satranç Turnuvası
Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı İzmir Konak Rotary Kulübü'nün geleneksel satranç turnuvası, 21-22 Şubat tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı İzmir Konak Rotary Kulübü'nün geleneksel satranç turnuvası, 21-22 Şubat tarihlerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. İki günlük organizasyonda 500'e yakın misafiri ağırlayan turnuvadan toplanan bağışları ile Buca Sürekli Eğitim Merkezi'ne katkıda bulunuldu.

Konak Rotary Kulübü, Satranç Federasyonu işbirliğinde İzmir Folkart Towers'ta düzenlediği satranç turnuvasıyla sosyal ve kültürel etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Konak Rotary Kulübü Başkanı İlkay Söylemezoğlu, turnuvayı her yıl farklı bir tema ile farklı bir hizmet projesi yararına düzenlediklerini söyledi. Bu yıl yoğun katılımla gerçekleştirdikleri turnuvayı, kadınlara çeşitli kursların verildiği Buca Halk Eğitim Merkezi yararına düzenlediklerini açıklayan İlkay Söylemezoğlu, turnuvaya çeşitli yaş gruplarından bin 896 kişinin katıldığını bildirdi.

Turnuvada toplanan bağışları Buca Sürekli Eğitim Merkezi'ne vereceklerini kaydeden Başkan İlkay Söylemezoğlu, "Projelerimizi desteklemek için değişik organizasyonlar yapabilir, ya da doğrudan bağış toplayabiliriz. Bunun yerine kültürel bir organizasyon düzenleyerek toplumsal faydayı ikiye katlıyoruz. Satranç insanlarda düşünme melekesini geliştiren bir beyin sporu. Satrancı gençlere sevdirmek istiyoruz. Geleneksel hale getirdiğimizi turnuvayı, en güzel şartlarda gerçekleştiriyoruz. Turnuvamıza katılan tüm oyunculara teşekkür ediyorum" dedi.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Dr. Reha Akın ise, Rotary'nin hedefinin topluma örnek olacak projeler yapmak olduğunu söyledi. Dr. Akın, Konak Rotary tarafından geleneksel hale getirilen turnuvayı çok önemli bir kültürel organizasyon olarak gördüklerini belitti. Böylesine yoğun katılımın olduğu bir organizasyonu başarıyla gerçekleştiren Konak Rotary Kulüp Başkanı ve üyelerini kutlayan Başkan Dr. Reha Akın, "Doğru düşünmeyi ve planlı hareket etmeyi öğreten satrancı toplumun geneline yaymak gerekir. Özellikle çocuklara ve gençlere bu sporu sevdirmeliyiz. Satrancın yaygınlaşmasının kültürel gelişime büyük katkı yapacağı inancındayız" diye konuştu.

Turnuvada dereceye girenlere kulüp başkanı ve üyeleri tarafından çeşitli ödüller verildi.

Rotary’den Satranç Turnuvası

Rotary’den Satranç Turnuvası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim