• BIST 8718.11
  • Altın 2246.872
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1918
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Rektörlük Önünde Çakıroğlu Protestosu

Rektörlük Önünde Çakıroğlu Protestosu
Ege Üniversitesinde, ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşması kapalı olarak devam ederken, İzmir Ülkü...

Ege Üniversitesinde, ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davanın üçüncü duruşması kapalı olarak devam ederken, İzmir Ülkü Ocakları mensubu bir grup Ege Üniversitesi Rektörlüğü önünde protestoda bulundu. Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği yere gidip Fatiha okumak istediklerini fakat okul yönetiminin kendilerine izin vermediğini kaydeden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İzmir İl Başkanı Bilgehan Ağbaba, "Kimliği, kurumu ne olursa olsun, burada 3 kişi bir araya gelir ve okul yönetimi buna izin verirse okulu başlarına yıkarız" dedi.

Ege Üniversitesinde, 20 Şubat 2015 tarihinde Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu öldürüldü. Olayla ilgili davanın üçüncü duruşması İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Duruşmanın kapalı devam etmesi sebebiyle mahkeme salonuna alınmayan yaklaşık 300 kişi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü önünde protestoda bulundu. Ellerinde Türk bayraklarıyla geldikleri rektörlük binası önünde Fırat Çakıroğlu için saygı duruşunda bulunan ülkücüler, terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

"OKULU BAŞLARINA YIKARIZ"

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İzmir İl Başkanı Bilgehan Ağbaba, "Katillere çanak tutanların da bir o kadar suçlu" olduğunu söyledi. "Okul yönetimi, rektörlük uyudu, emniyet sahip çıkamadı" diyen Ağbaba, kardeşlerinin ise rahmete ulaştığını söyledi. "Giden bizden gitti. İçimiz yaralı, içimiz karanlık" diyen Ağbaba, "Bu vahim olay örnek olsun. Ülkemizin güzide üniversitelerinde buna benzer olay yaşanması an meselesi. Tüm rektörler, dekanlar kendine çeki düzen versin" ifadelerini kullandı.

Fırat Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği yere gidip dua etmek istediklerini fakat okul yönetiminin kendilerine izin vermediğini kaydeden Ağbaba, "Kardeşimizin şehit düştüğü yere gidelim, bir Fatiha okuyalım istedik. Okul yönetimi izin vermedi. Buradan son kez uyarıyoruz; Kimliği, kurumu ne olursa olsun, orada 3 kişi bir araya gelir ve okul yönetimi buna izin verirse o zaman okulu başlarına yıkarız" dedi.

Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Sorumlusu Seçkin Alemdar ise acılarının ilk günkü kadar taze olduğunu söyledi.

Basın açıklamasının ardından dağılan ülkücü gurup, davanın görüldüğü İzmir Adliyesine gitti.

Rektörlük Önünde Çakıroğlu Protestosu

Rektörlük Önünde Çakıroğlu Protestosu

Rektörlük Önünde Çakıroğlu Protestosu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim