• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Rektör Şahin’den Başkan Kayan’a Ziyaret

Rektör Şahin’den Başkan Kayan’a Ziyaret
Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan'ı makamında ziyaret etti.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Bekir Kayan tarafından birlik kapısında karşılanan Rektör Şahin, "Başkanım bizi göreve geldiğimizde ziyaret etmişti. Başkanımın ziyaretinde Aksaray için neler yapabileceğimizi konuşmuştuk. Hem neler yapabileceğimizi konuşmak, hem de iadeyi ziyaret için Başkanımı ziyaret ettik" dedi.

Ziyarette Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin üye sayısı ve çalışmaları hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, "Üzülerek belirtmek istiyorum. Aksaray tarım ve hayvancılığın en yoğun olan şehirlerden birisi olmasına rağmen ne yazık ki, üniversitemiz bünyesinde tarım ve hayvancılıkla ilgili programlar öğrenciler tarafından pek rağbet görmüyor. Tarım ve hayvancılıkla ilgili programların kapanma seviyesine geldiği bir süreci yaşıyoruz. Ama hocalarımızın varsa bir desteği Başkanımın içinde yer aldığı kurumun, camianın emrine amade olduğunu belirtmek istiyorum. Ümit ediyoruz ki sadece konuşulan şeyler zaman içerisinde hayata geçer" diye konuştu.

Rektör Yusuf Şahin'in iadeyi ziyaretine teşekkür eden Başkan Bekir Kayan ise, "Sizin de bahsettiğiniz gibi Üniversite ile sivil toplum kuruluşları yapılan işlerin bilimsel olması sebebiyle ortak çalışması gerekiyor. Aksaray'ın tarım ve hayvancılık konusunda ön plana çıkması gerekiyor. Maalesef sanayimiz bu noktada biraz daha geri. Üretilen ürünlerin işlendiği bir sanayinin olması gerekmekte. İnşallah Aksaray'ımız bu konuda da ileri noktalara gelir. Ama bizim en çok üzerinde durduğumuz konu tarım ve hayvancılığı ileri seviyeye getirmek. Yaptığımız çalışmalarda üniversitemiz ile ortak çalışıyoruz. Süt Analiz Laboratuarımızı birlikte işletiyoruz. Aksaray'da 20 bin civarında büyük baş hayvanımız var. Bu hayvanların bir hastalığı olduğunda biz Konya Fakültelerine götürüyorduk. Şimdi ayağımızda. İki saatlik yol gitmektense 15 dakikada üniversitemize giderek hayvanlarımızın tedavilerini yaptırabiliyoruz. Bunun içinde ayrıca Rektörümüz Yusuf Şahin'e teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim