• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Rektör Polat Basın Mensuplarını Ağırladı

Rektör Polat Basın Mensuplarını Ağırladı
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kentteki yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya geldi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kentteki yerel ve yaygın basın mensupları ile bir araya geldi.

MŞÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Polat, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler vererek genel bir değerlendirme yaptı. Muş Alparslan Üniversitesi'nde toplam akademik personel sayısının şu anda 500'e yaklaştığını söyleyen Polat, fakülteler ve meslek yüksekokulları bünyesinde toplam 6 yeni programın açıldığını kaydetti. Polat, "Yeni çıkan kurumsal dergimizin var olan konseptini tamamen değiştirerek yeni bir yüze kavuşturduk ve derginin sosyal ve sanatsal içeriği ile çıtayı oldukça yükselttik. Bundan sonraki tüm sayılarda hem üniversitemizin faaliyetleri dergide daha fazla yer alacak hem de mahalli değerlerin tanıtımına katkı yapılacak" dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile ilgili çalışmaların yanı sıra Ziraat Fakültesi'nin kurulması için de girişimlerde bulunulduğunu kaydeden Rektör Polat, "Üniversite olarak eğitim öğretimin yanı sıra Muş kültürü ile ilgili çalışmalara da önem veriyoruz. Özellikle Muş türküsü hakkında yoğun çalışmalarımız ve etkinliklerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Üniversitenin fiziki altyapısına değinen Prof. Dr. Polat, bugüne kadar elektronik veriler konusunda bölgenin üzerinde şartlara sahip olduklarını belirterek, bu çerçevede kütüphane harcamalarının iki kat arttığının altını çizdi. Polat, "Yapı İşleri, İdari ve Mali İşler, Öğrenci İşleri, Bilgi İşlem gibi dairelerde önemli oranda alımlar yaptık ve iş hacmimiz arzu edilir düzeyde arttı. Üniversitemize 14 milyon TL'lik yatırım yaptık. Bu amaçlı harcamaların çoğunluğunu ilimiz ekonomisi gözetilerek yapıldı" diye konuştu.

"ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU"

Son olarak ulaşım sorunu hakkında bilgi veren Rektör Polat, belediye ve valilik ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde konunun çözüme ulaştırıldığını ve ilgili ufak tefek sorunların da elbirliği ile aşılması gerektiğini kaydetti.

Toplantı sonunda basın mensupları ile öğle yemeğine geçen Polat, daha sonra kampüs alanında yapılan çalışmaları yerinde göstererek yapımı devam eden kongre merkezi, fakülte binaları, cami inşaatları hakkında gelinen son durumu aktardı.

Rektör Prof. Dr. Polat, kampüs gezisinin ardından katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkürlerini iletti.

Rektör Polat Basın Mensuplarını Ağırladı

Rektör Polat Basın Mensuplarını Ağırladı

Rektör Polat Basın Mensuplarını Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim