• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Rektör Özcan’a Veda Programı Düzenlendi

Rektör Özcan’a Veda Programı Düzenlendi
Bilecik Ziraat Odası ve Bilecik Muhtarlar Derneği tarafından 8 yılık görev süresi dolan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.

Bilecik Ziraat Odası ve Bilecik Muhtarlar Derneği tarafından 8 yılık görev süresi dolan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'a veda programı düzenlendi.

Polis Evi'nde düzenlenen kahvaltı programına, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı ve Bilecik İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar, Ziraat Odası üyeleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı. Yenilen kahvaltı sonrası konuşma yapan, Bilecik Ziraat Odası Başkanı ve Çukurören Köyü Muhtarı Ahmet Sevinen, rektörün ilk geldiği günü hatırladığını belirterek, "İlim adamı, bilim adamı, Bilecik'imizin abisi, onunla unutamadığım hiç unutamayacağım çok anım var. Bir kere bir program vardı. Protokolde yer ayrılmasını unutulmuştu ve rektörüm ikinci sıraya geçmiş oturuyordu. Orada onu gördüğümde şunu dedim kendi kendime, Bilecik'e adam gibi adam geldi. Rektörlere ulaşmak çok zordur, ama biz randevulu ya da randevusuz ne zaman gitsek bizi hiçbir zaman kırmadı, geri çevirmedi. Kendisine sizin önünüzde çok teşekkür ediyorum. Keşke görev süresi hiç bitmeseydi" dedi.

Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, hem Bilecik Belediye Başkanı hem de rektör gibi iki değerli insanın yanında oturduğu için çok heyecanlandığı dile getirdi. Çınar, "Allah bize öyle bir insan gönderdi ki, rektörümüz öyle bir insan ki inşallah ondan sonra gelecek kişi umarım rektörümün bayrağını taşır" dedi.

"TAM BİR BEYEFENDİ, TAM BİR İLİM ADAMI OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'ın kentin bir abisi olduğunu belirtti. Bilecik'ten gidecek olmasının hüznünü içlerinde taşıdıklarını anlatan Yağcı, sözlerine şöyle de4vam etti:

"Bilecik'e 2004 senesinde başkan olduğumda en büyük hayalimizdi üniversite kurulması. 2006 senesinde şimdiki Cumhurbaşkanımız o zamanlar Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bilecik'e geldiğinde bir akşam bana "Ne istiyorsun Bilecik'e dair" dediğinde üniversite istediğimizi belirttim. Azmi Hocam buraya atandığında tam bir beyefendi, tam bir ilim adamı olduğunu gördük. Şehrimizi, üniversitemizi çok güzel yerlere getirdi. Bir dostum, bir abim böyle bir performansı gösterdiği için ben de kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız özellikle son yıllardaki birliği beni çok mutlu ediyor. Bu birliği bozmayalım. Ben saygı değer rektörüme, şehrimize, üniversitemize vermiş olduğu tüm hizmetler sebebiyle canı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hayatında sağlık, sıhhat ve başarılar diliyorum."

"İLK GELDİĞİM GÜNDEN İTİBAREN KENDİMİ HEP EVİMDE GİBİ HİSSETTİM"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, bütün hayatın anlamının insana hizmet olduğunu ifade ederek, "İlla çok büyük makamlar elde edip öyle hizmet etmek değil sadece bahsettiğim, her an yapabileceğimiz hizmet, insana hizmet. Aslen Burdurluyum ve Burdur'la Bilecik birbirlerine çok benzeyen şehirler. Bu yüzden ilk geldiğim günden itibaren kendimi hep evimde gibi hissettim. Birçok ülkede yaşamak, eğitim almak gibi imkanlarım oldu. Oralarda üniversiteleri, araştırma merkezlerini gezip gördüğümde umarım bizim ülkemizde de bu kadar güzel, hatta daha da güzelleri olur dedim. 30 senedir otobüsle yolculuk yaparken bu coğrafyadan geçerken hep hayıflanırdım. Bir büyük dünya medeniyetinin kurulduğu şehir böyle mi olmalıydı diye. Günün birinde hayat, "al hayıflanıyordun ne yapacaksan seni de görelim" tarzında beni buraya getirdi. Meslek hayatımda çok duygulandığım şeyler oldu. Ama sektörümüzle ilgisi olmadan sadece maneviyatla bugün burada toplanmamız beni çok mutlu etti. Asla unutamayacağım bir anı oldu. İlk günümden son günüme kadar hep yanımda olan bir protokol değil de bir kardeşim olan sevgili Selim başkan, Ahmet Bey Ziraat Odası başkanımız zaman zaman bilimsel işlerde bir araya geldik. Bundan sonra daha da gelişerek devam edecek. Bana bu duyguları yaşattığınız için çok çok teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun. Hepinizin bahtı açık olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ve Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, Rektör Özcan'a plaket taktim etti.

Rektör Özcan’a Veda Programı Düzenlendi

Rektör Özcan’a Veda Programı Düzenlendi

Rektör Özcan’a Veda Programı Düzenlendi

Rektör Özcan’a Veda Programı Düzenlendi

Rektör Özcan’a Veda Programı Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim