• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Real Madrid ihraç edilebilir!

Real Madrid ihraç edilebilir!
Geçtiğimiz sezon Villarreal'de kiralık olarak forma giyerken cezalı duruma düşen Cheryshev'i Cadiz'e karşı oynatan Real Madrid, Kral Kupası'ndan ihraç edilebilir.

Listede olmayan Cheryshev'i Cadiz'e karşı oynatan Real Madrid, Copa del Rey'den ihraç edilebilir...

Maçta gol de atan Rus futbolcu, 2. yarı başlarken oyundan çıkarken, yerine Mateo Kovacic girdi.

Cezalı Cherysev'i Cadiz'e karşı oynatan ve hatasını anladıktan sonra devre arasında oyundan çıkaran teknik direktör Rafa Benitez, İspanya'da alay konusu oldu.

Eflatun-Beyazlılar'da yedek kulübesinde yer alan Borja Mayoral'ın da cezalı olduğu ortaya çıktı. Bu gelişmeyle birlikte tarihi skandal giderek başka bir boyut aldı.

'Haberimiz yoktu'

Real Madrid'in 3-1'lik skorla galip tamamladığı mücadele sonrası konuşan teknik patron Rafa Benitez, "Cheryshev'in durumundan haberimiz yoktu. Kimse bizi bilgilendirmedi. Öğrendiğimiz anda onu oyundan çıkardık" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cadiz Kulübü Başkanı Manuel Vizcaino, Real Madrid'in cezalı oyuncu oynatması sebebiyle başvuruda bulunacaklarını duyurdu.

İspanya Kral Kupası’nda benzer bir olay bu sezon Osasuna’nın başından geçmişti. 2. turda Mirandes’i 2-1 yenen Osasuna, kart cezalısı Aitor’u oynatınca, yapılan itiraz sonucu 3-0 yenik sayılarak kupadan elenmişti.

Benitez'in ilk hatası değil!

İspanyol basını Real Madrid teknik direktörü Rafa Benitez’in Valencia’yı çalıştırırken, 1 dakikalığına da olsa sahada AB dışından 4 yabancı futbolcu oynatıp kural hatası yapmasından dolayı yine bir Kral Kupası’nda takımının diskalifiye olmasına neden olduğunu hatırlattı.

Real Madrid kulübünün Kurumsal İlişkiler Direktörü Emilio Butragueno da Benitez’e benzer bir şekilde, "Kesinlikle hiçbir şey bilmiyorduk. Ceza almış futbolcularla ilgili ne federasyondan ne de Villarreal Kulübünden bize bildirilmiş bir şey yok. Cheryshev’in bile bu cezadan haberi yok" ifadelerini kullandı. Futbol Federasyonu yetkilileriyle konuştuğunu ve kararı federasyondaki müsabaka hakiminin (Juez de Competicion) vereceğini belirten Butragueno, gelişmeleri yakından takip edip, ilerleyen saatlerde durum değerlendirmesi yapacaklarını söyledi.

Real Madrid’in, İspanya Futbol Federasyonu’nun Disiplin Yönetmeliği’nin ilgili maddesi gereğince cezalı futbolcuyu oynattığı gerekçesiyle Cadiz karşısında hükmen yenik sayılarak, Kral Kupası’na bu sezonki ilk maçında veda etmesi yüksek olasılık olarak gösteriliyor.

İspanyol futbolundaki yönetmelik gereği futbolcuların Kral Kupası’ndaki kart cezaları bir sonraki sezona devrederken, Rus futbolcu Cheryshev geçen sezon formasını giydiği Villareal ile Barcelona’ya karşı oynadıkları Kral Kupası yarı final rövanş maçında 3. sarı kartını görerek ceza almıştı.

Real Madrid’de Cristiano Ronaldo, Benzema, Kroos, Modric gibi yıldız futbolcular dinlendirilerek, Cadiz maçının kadrosuna alınmamıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim