• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

QTerminals Antalya, ‘İklim Dostu Kuruluş’ unvanını kazanan ilk liman olarak öne çıkıyor

QTerminals Antalya, ‘İklim Dostu Kuruluş’ unvanını kazanan ilk liman olarak öne çıkıyor
Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2009 yılı doğrulanmış sera gazı emisyonlarını nötrleyerek TSE’den ‘İklim Dostu Kuruluş’ unvanını kazanan ilk liman olarak öne çıkıyor.

QTerminals Antalya, 2019 yılından bu yana sürdürülebilir ve çevre dostu çözümler geliştiriyor. Ulusal ve uluslararası normlar doğrultusunda limancılık sektöründeki konumunu güçlendirmek için kurduğu Çevre Yönetim Sistemi ve Enerji Yönetim Sistemi kapsamında sırasıyla TS EN ISO 14001:2015 ve TS EN ISO 50001:2011 belgeleri alan QTerminals Antalya, Antalya'nın çevresini korumak ve doğru enerji yönetimi adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2009 yılı doğrulanmış sera gazı emisyonlarını nötrleyerek TSE’den ‘İklim Dostu Kuruluş’ unvanını kazanan ilk liman olarak öne çıkıyor.  QTerminals Antalya Limanı’nda yürütülen tüm faaliyetler ilgili ulusal ve uluslararası çevre ve enerji mevzuatına uyumlu, kanun ve yönetmeliklerle düzenlenmeyen konularda da en iyi uygulama ve standartları benimseyerek gerçekleşiyor. 

"İklim dostu çözümlerimizle önemli sertifikaları almaya hak kazandık"

QTerminals’in sağladığı sürdürülebilir ve çevre dostu çözümlerle ilgili konuşan QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, " Tüm faaliyetlerimizde çevre ve enerji mevzuatlarına uygun hareket eden ve en iyi standartları benimseyen bir işletme olarak öne çıkıyoruz. İş süreçlerimizde çevresel etkileri minimuma indirmenin ve doğal kaynakları korumanın yollarını arıyoruz. Hayata geçirdiğimiz uygulamalar sayesinde, bu alandaki önemli sertifikaları almaya hak kazandık. QTerminals Antalya olarak iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 2009 yılı doğrulanmış sera gazı emisyonlarını nötrleyerek TSE’den ‘İklim Dostu Kuruluş’ unvanını kazanan ilk liman olduk” dedi.

QTerminals Antalya’nın çevre dostu çözümleri ile ilgili açıklamalarına devam eden Sert, "Liman sektörüne özgü bir çevre yönetim standardı olan PERS’e tam uyum sağlayarak çevre yönetim çalışmalarımızı kanıtladığımız ECOPORTS PERS Sertifikası, çevresel etkileri en iyi şekilde yönettiğimizin ve operasyonlarımızda enerji verimliliğini sağladığımızın kanıtı olan ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 14064 Sera Gazı Envanteri Yönetimi sertifikaları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan ve 2020 yılında kriterlere tam uyum sağlanarak kazandığımız Sıfır Atık Belgesi’nin sahibiyiz” ifadelerini kullandı.

"Her yıl 10 bin fidan ekimi karbon emisyonu için zorunlu”

Denizlerin kirliliğine karşı emisyon yönetiminin çok önemli bir yerde olduğunu dile getiren Sert, "QTerminals Antalya olarak son 4 yılda 12 bin ton karbon emisyonu ofsetledik. Liman işletmeleri, mevzuat açısından, karbon emisyonlarının sıfırlandığı, her yıl 10 bin fidan ekiminin zorunlu kılındığı bir sürece evriliyor. Çağımızın en önemli sorunlarından olan iklim değişikliği için ağaç dikimi günümüzde çok önemli bir yer tutuyor” dedi.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim