• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

QTerminals Antalya, bölgesel kalkınmaya ve istihdama katkısını sürdürüyor

QTerminals Antalya, bölgesel kalkınmaya ve istihdama katkısını sürdürüyor
Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, uluslararası ticaretin büyük parçasını oluşturan ve ekonomik büyümeye katkı sağlayan en önemli sektörlerden biri olan deniz taşımacılığında önemli rol oynuyor.

QTerminals Antalya, yıllık 1.500 gemi, 4 milyon ton genel ve dökme yük kabul kapasitesine ve 350.000 TEU konteyner elleçleme kapasitesiyle güvenli ve etkin bir şekilde deniz taşımacılığında öne çıkıyor. Ülke ekonomisi ve kalkınması için çok önemli bir noktada yer alan QTerminals Antalya, Cumhuriyetin 100. yılını Antalya Düden Park’ta gerçekleştirdiği törenler ile coşkuyla kutladı ve 700 kilogramlık mermer anıt taşını denize indirdi.

Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, her yıl artan yüksek seviyede konteyner trafiğini yöneterek yükleme/boşaltma, bağlama/kiriş açma, doldurma/boşaltma hizmetleri ile fark yaratıyor. İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz mili uzunluğundaki kıyı şeridinde hem yolcu hem de yük operasyon hacmi en yüksek liman olan QTerminals Antalya, kaliteli, güvenli ve hızlı hizmet ilkesiyle bölgenin dünya ticaretine ve turizme açılan kapısı olarak önem taşıyor. 

ozg.png

“Cumhuriyetin 100. yılında ülkenin ekonomisi ve kalkınması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz”

QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “Kruvaziyer, konteyner, genel kargo, dökme yük, proje kargo, sondaj kıyı üssü ve askeri gemi hizmetleri sunan çok amaçlı bir liman olarak öne çıkıyoruz. Dünya ekonomisinin can damarı olarak kabul edilen uluslararası ticarette farklı kategorideki yüklerin maksimum güvenlikte taşınmasında önemli rol oynuyoruz. Türkiye’nin gelişme potansiyeli en yüksek limanlarından biri olarak İzmir-Mersin arasındaki yaklaşık 700 deniz mili uzunluğundaki kıyı şeridindeki en büyük organize liman olan QTerminals Antalya, yıllık 1.500 gemi, 4 milyon ton genel ve dökme yük kabul kapasitesine ve 350.000 TEU konteyner elleçleme kapasitesiyle güvenli ve etkin bir şekilde deniz taşımacılığında bugün öne çıkıyor. Limanlar kendi içlerinde istihdam yaratmalarının yanı sıra, diğer sektörlerin gelişimini desteklemeler ile bölgesel düzeyde istihdamı artırıyor. Cumhuriyetin 100. yılında ülkenin ekonomisi ve kalkınması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

QTerminals Antalya 700 kiloluk anıt mermer taşını denize indirdi

Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya, Cumhuriyetin 100. yılını Antalya Düden Park’ta gerçekleştirdiği törenler ile coşkuyla kutladı. 100. Yıl Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları ile Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü gurur ve sevinç ile anıldı, etkinliğin son günü final töreni gerçekleştirildi ve sporculara plaketler teslim edildi. QTerminals Antalya, Cumhuriyet'in kuruluş değerlerini canlı ve güçlü tutmaya olan kararlılıkla ödül töreni öncesi 700 kilogramlık mermer anıt taşını denize indirdi. Geleceğimiz olan çocukların dilekleri de zaman kapsüllerinin içinde mermer taşı ile birlikte denize gömüldü.

QTerminals Antalya Genel Müdürü Özgür Sert, “Cumhuriyetimizin ve Millî Mücadelemizin 100. yılına özel QTerminals Antalya olarak Akdeniz Yelken Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz 100. Yıl kutlamaları için çok mutlu ve gururluyuz. Bu anlamlı günün anısına Atatürk siluetli 7 metre boyunda 700 kilo ağırlığında mermer taşını denize indirdik. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız bu sene ülkemizi daha ileriye taşıma azmi ile doluyuz. Bu anlamlı günde törende bizlerle birlikte olan herkese çok teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu.

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim