• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Protestan Din Adamları Diyarbakır’da

Protestan Din Adamları Diyarbakır’da
Türkiye'deki 12 Protestan Kilisesi'nin lideri Sur ilçesindeki terör olaylarına ve sokağa çıkma yasaklarına dikkat çekmek için Diyarbakır'a geldi.

Türkiye'deki 12 Protestan Kilisesi'nin lideri Sur ilçesindeki terör olaylarına ve sokağa çıkma yasaklarına dikkat çekmek için Diyarbakır'a geldi. Kurtuluş Kiliseleri Başpastörü İhsan Özbek, devletimizin, büyüklüğünü göstererek tüm çocuklarına merhamet ve adalet göstermesi, "hendek kazarak" çözüm arayanların da silahsız olarak kendilerini ifade etme çabalarını seçmesi için yalvarmaya geldiklerini kaydetti.

Kurtuluş Kiliseleri Başpastörü İhsan Özbek'in de aralarında bulunduğu Türkiye'deki 12 Proteston Kilisesi'nin ruhani liderleri Diyarbakır'a geldi. Önce Vali Hüseyin Aksoy'u ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret eden daha sonra basın açıklaması yaptı. Heyet adına konuşan Kurtuluş Kiliseleri Başpastörü İhsan Özbek, Türkiye'nin yerel Protestan Kiliselerinden önderler olarak Diyarbakır'da olduklarını söyledi. Özbek, defalarca "birbirinizi sevin" diyen İsa Mesih'in izleyicileri ve elçileri olarak burada olduklarını belirtti.

"YALVARMAYA GELDİK"

Özbek, Yüce Tanrı'nın severek yarattığı insanların çektiği korkunç acı ve ölümlere seyirci kalamamanın yükü altında olduklarını kaydetti. Özbek, şunları söyledi:

"Nefret, öfke ve çatışmanın çözüm getirmediği ve getirmeyeceği aslında hepimizce aşikardır. Bu korkunç girdaptan çıkılması için tüm tarafların barış için adım atması amacıyla yalvarmaya geldik. Gözyaşları ve çatışma dumanları arasında gözler göremez, akıllar düşünemez. Barış ve iyilik için adım atılamayan bu ortamda, "duralım, yeniden düşünelim" denmesi için yalvarmaya geldik. Devletimizin, büyüklüğünü göstererek tüm çocuklarına merhamet ve adalet göstermesi, öte yandan "hendek kazarak" çözüm arayan vatandaşlarımıza da silahsız olarak kendilerini ifade etme çabalarını seçmesi için yalvarmaya geldik."

"KARDEŞÇE YAŞAMAK İÇİN UMUDUMUZ VAR"

Türkiye'de, barış içinde ve kardeşçe yaşamak için umutlarının olduğunu anlatan Özbek, halkın iradesini yansıtan meclisin, Cumhurbaşkanın, hükümetin ve yerel yöneticilerinin el ele vermesi gerektiğini vurguladı. Özbek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kim haklı kim haksıza bakmaksızın "çatışmaya gerek yok bizler bu sorunları diyalog yoluyla çözeceğiz" dedikleri an ülkemizin üzerinden kara bulutlar hemen kalkacaktır. Konumunuz ne olursa olsun, bütün yurttaşlarımıza yalvarıyoruz, yarın olacak barışı bugüne çekmek için elinizi uzatın. Biz ülkemizi seviyoruz, en büyüğünden en küçüğüne kadar hem yöneticilerimizi hem de halkımızı her zaman dualarımızla bereketliyoruz. Sadece dua etmekle kalmayıp ülkemize barış gelene kadar bizler her kapıyı çalacağız."

Özbek, Cumhurbaşkanı ve Başbakanla görüşmek için randevu alacaklarını ve bu yalvarışı onlara da sunacaklarını ifade etti.

Protestan Din Adamları Diyarbakır’da

Protestan Din Adamları Diyarbakır’da

Protestan Din Adamları Diyarbakır’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim