• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Projesiz Okul Kalmayacak

Projesiz Okul Kalmayacak
Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla "Projesiz Okul Kalmasın Projesi" kapsamında gerçekleştirilen eğitime katılan öğretmenlere sertifikaları törenle...

Yunusemre Belediyesi'nin katkılarıyla "Projesiz Okul Kalmasın Projesi" kapsamında gerçekleştirilen eğitime katılan öğretmenlere sertifikaları törenle verildi.

Yunusemre Kaymakamlığı AB Proje Ofisi'nin hazırladığı Zafer Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Programı kapsamında eğitim desteği verdiği "Projesiz okul kalmasın Projesi'nde 5 gün süren eğitime katılan 40 öğretmene sertifikaları törenle verildi. Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen törene İlçe Kaymakamı Yüksel Topal, Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ve eğitim alan öğretmenler katıldı.

EĞİTİMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Törende konuşan Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, belediye olarak ilçe kaymakamlığı ile güzel bir uyum yakaladıklarını dile getirdi. Konuşmasında eğitimin önemine dikkat çeken Avşar, "Medeniyetimiz çok köklü bir medeniyet. Türk ve İslam alimleri bu medeniyetin temel taşlarıdır. Çok değerli alimlerimizin birçok önemli tespit ve buluşları olmasına rağmen dünya bunların Avrupalı bilim adamlarınca yapıldığını sanıyor. Dolayısıyla medeniyetimizi tanıyamadan dünyayı tanıyamayız. Kendimiz tanımak, eğitim almak çok önemli. Eğitime katılan arkadaşlarıma teşekkür ediyor; projede emeği geçen arkadaşlarımızı kutluyorum. Biz belediye olarak kaymakamlığımızla koordineli çalışıyoruz. Birlikte güzel bir sinerji yarattık, bu çalışmalara yenilerini eklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

'AB'DEN VERDİĞİMİZİN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ'

Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ise Avrupa Birliği'nin hibe projelerinden yeterince yararlanılmadığına vurgu yaparak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Devlet olarak anlaşma gereği Avrupa Birliği'ne her yıl kaynak aktarıyoruz. Ama bunun karşılığını da almamız gerekiyor. Ama maalesef bu süreçleri tamamlayamadığımız, yeterli eğitim ve usulleri tamamlayamadığımız için verdiğimizin çok azını geri alabilmişiz. Proje hazırlayabilmek için öncelikle bunun nasıl yapılacağını bilmek gerekiyor. Bu düşünceden hareketle önce kendimiz öğrenelim sonra da ilçemize daha verimli olmak adına eğitimlerle sizlere öğretelim istedik. Bu tür eğitimlerle bu fonlardan faydalanmamız gerekiyor. Bu anlamda sorumluluğunuz büyük."

PROJE OFİSİ EKİBİNİ UNUTMADILAR

Konuşmaların ardından eğitime katılan 40 öğretmene sertifikaları verildi. Sertifika alanları kutlayan Yüksel Topal ve İdris Avşar eğitimcilerden başarılı projeler beklediklerini söyledi. Kaymakam Topal, özveriyle çalışan Kaymakamlık AB Proje Ofisi personellerine de başarı belgesi takdim etti.

Projesiz Okul Kalmayacak

Projesiz Okul Kalmayacak

Projesiz Okul Kalmayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim