• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Profesör protokol ve hastaların önünde kendini suçladı

Profesör protokol ve hastaların önünde kendini suçladı
Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları servisi doktorlarından Prof.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Yakutiye Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları servisi doktorlarından Prof. Dr. Özgür Yörük, Erzurum'da geçen yıl uygulamaya başlanan Koklear İmplant (biyonik kulak) ameliyatlarında geç kaldıkları için protokol ve hasta yakınları önünde kendini suçladı.

Dünyada ilk defa 1979 yılında, Türkiye'de ise 1987 yılında biyonik kulak ameliyatları başladı. Erzurum'da ise yaklaşık bir buçuk yıl önce tam işitme kaybı olan hastalar için biyonik kulak ameliyatlarına başlandı. Ameliyatların yıl dönümünde Atatürk Üniversitesi Yakutiye Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde protokol, hasta ve hasta yakınlarının katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenlendi. Biyonik kulak ameliyatlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Özgür Yörük, akademisyen ahlakı göstererek, Türkiye'de 29 yıl önce başlanan bir ameliyatı gecikmeli olarak Erzurum'da gerçekleştirilmesinin hatasının kendisinde olduğunu söyledi.

29 yıllık gecikmeden kendini sorumlu tutan Prof. Dr. Yörük, şunları kaydetti: "Bugün burada bir ilkin buruk mutluluğunu yaşamak üzere hep birlikteyiz. Biz 30 Eylül 2014 tarihinde ilk defa Koklear İmplant'ı Erzurum'da gerçekleştirdik. Biz yaklaşık bir buçuk yıl önce gerçekleştirdik ama Koklear İmplant dünyada ilk defa 1979 yılında gerçekleştirilmiş. Türkiye'de ise ilk defa 1987 yılında yapılmış. Yani 29 yıl önce, yani geçkin bir rakam. İlk çocuk hastaya da 1996 yılında yapılmış. Yani ben çok mutluyum, başladık. Çocuklarımızın duyması ayrı bir mutluluk. Bu işin biraz mutluluğunu yaşıyoruz ama açıkçası biraz da kendimi suçlu görüyorum. Niye? Dünyada kaç yıl önce yapılmışken Türkiye'de 29 yıl önce bu işler yapılırken Erzurum'da bu iş niye geç kaldı benim hatam doğrusu yani. Ama inşallah bu bir maratondur. Bu nihayet devam ediyor bu bir maratondur. Erzurum'un tıbbı açıdan geri kalmasını kabul etmiyorum. Ve iddia ediyorum Türkiye'nin sayılı kliniklerinden, merkezlerinden biri olacağız inşallah."

Daha sonra kürsüye çıkan Rektör Hikmet Koçak, üniversite ve üniversite hastanesi olarak bölge şehirleri ile bölge ülkelerine hizmet sunduklarını söyledi. Rektör Koçak, dünyada bilim adına, sağlık adına yapılan ne varsa aynısını Erzurum'da gerçekleştireceklerinin iddiasında bulundu.

Daha sonra söz alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yusuf Kemaloğlu, biyonik kulak ile ilgili teknik bir sunum gerçekleştirdi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim