• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Profesör çifti dolandıranlar yakalandı

Profesör çifti dolandıranlar yakalandı
Samsun'da karı-koca olan iki profesörü bakıcıları aracılığı ile dolandırıp 100 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çalan telefon dolandırıcıları...

Samsun'da karı-koca olan iki profesörü bakıcıları aracılığı ile dolandırıp 100 bin lira değerindeki ziynet eşyasını çalan telefon dolandırıcıları yakalandı. Çalınan tüm para ve ziynet eşyası Vali İbrahim Şahin tarafından çifte verildi.

Dolandırıcılık olaylarının son bulması ve başka vatandaşların mağdur olmaması için Samsun Vali İbrahim Şahin'in makamında kamera karşısına çıkan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Demirağ (48) ve Prof. Dr. Güzin Demirağ (47) nasıl dolandırıldıklarını ayrıntılı şekilde anlattı. Profesör olan çifti en çok şaşırtan olayın ise sakin bir kişiliğe sahip olan bakıcının çelik kasayı kırması olmuş.

Atakum ilçesi Mimarsinan Mahallesi'nde oturduklarını kaydeden Prof. Dr. Güzin Demirağ, olayı şöyle anlattı: "Doğu şiveli bir bey telefon açtı. Bana "sizin bütün bilgileriniz çalınmış. Bir yıl içerisinde herhangi bankada ya da postanede bir işlem yaptınız mı?" dedi. Aslında ilk birkaç saniye ben de kandım. Birçok bankayla çalıştığımı söyledim. O da bana "sizin bilgilerinizi alarak, İlkadım ilçesinde bir sarrafı soymuşlar" dedi. Ben de bayan olduğum için çok tedirgin oldum. Yandaki odada bulunan iş arkadaşıma telefonu verdim. Daha sonra durum anlaşılınca "siz dolandırıcısınız" diyerek telefonu kapattım. Bu, saat 09.38'de oldu. Bana bu konuşma esnasında evle alakalı olarak bir şey söylemediler. Ama galiba konuştuğumuz esnada sesimi kaydettiler. Aynı anda evde bulunan çocuk bakıcısını aramaya başlamışlar. Bakıcımıza ısrarla bizim tutuklu olduğumuzu, kendisinin de hırsızlıkla suçlandığını, mutlaka evdeki bütün ziynet eşyalarını getirmesi konusunda ısrarlı bir şekilde bakıcımla uğraşmaya başlamışlar. Bakıcım zaten sessiz bir bayandı. Tedirgin olmaması mümkün değil. Dolandırıcılar bakıcıma, "seni de öldürürüz, evdeki çocuğu öldürürüz" demiş. Bakıcımın da onlara, "gelin kapıdan alın ben çıkamam" demesine rağmen kadını o kadar korkutmuşlar ki, kadın bizim çelik kasayı 1.5 saat tek başına uğraşarak kırmış. Kadına öyle bir güç veriyorlar ki, kasayı kırarak bütün ziynet eşyalarını, paraları ve çocuğumuzu alarak 11.20'de evimize yakın bir yerde dolandırıcılarla buluşmuş. Buluşma yerini de dolandırıcılar bakıcıya söylemiş. Bu da evimizi bilen bir kişi olduklarını gösteriyor. Bakıcım, dolandırıcılık yapan adamlara "ben hanımımın sesini duymak istiyorum" demiş. Başka bir telefon numarası ile beni aradılar. Saat 11.30'da "Güzin hanım" deyip telefonu kapattılar. Bu alışveriş olduğu anda oluyor. O anda benim telefonum kapandı. Daha sonra o numarayı aramaya çalıştım ama meşgul çaldı. Ben de bakıcım başka bir telefondan arayınca çocuğumun rehin olduğunu zannettim. Evi aradım devamlı meşgul çalıyor. Bakıcımı arıyorum devamlı meşgul çalıyor. O verdikleri telefon devamlı meşgul çalıyor. Biz o aşamada zaten yola çıktık. O aşamadan sonra zaten eve geldiğimizde emniyet görevlileri de eve gelmişlerdi. Çok heyecanlı, üzgün ve telaşlıyım açıkçası."

Tüm vatandaşların bu tür konularda dikkatli olması ve yaşanan en ufak bir hadisede emniyet birimlerine olayın hemen ardından en kısa sürede haber vermelerini isteyen Vali İbrahim Şahin ise "Olay sonrası hemen emniyetle irtibata geçilerek ve istihbarat birimimizin başarılı çalışmasıyla şahıslar alındı. Savcılığa intikal ettirildi. Evden aldıkları malzemeler şuan savcılık marifetiyle emniyete teslim edildi. Bizde sizlerin huzurunda bunları asıl sahiplerine teslim edeceğiz." diye konuştu.

Öte yandan Samsun polisi, dolandırıcılar Hamza S. (27) ve Çetin K.'yi (21) yolcu otobüsü ile Ankara'ya kaçarken Çorum girişinde yakaladı. Çorum Emniyeti tarafından Samsun ekiplerine teslim edilen şahıslar emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Profesör çifti dolandıranlar yakalandı

Profesör çifti dolandıranlar yakalandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim