• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Prof. Halilova: "Türkiye İslam Dünyasında TEK Devlettir"

Prof. Halilova: "Türkiye İslam Dünyasında TEK Devlettir"
Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hanım Halilova, Türkiye'nin İslam dünyasında tek devlet olduğunu belirterek, "Allah Türkiye'mizi korusun"...

Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hanım Halilova, Türkiye'nin İslam dünyasında tek devlet olduğunu belirterek, "Allah Türkiye'mizi korusun" dedi.

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Milli Düşünce ve Araştırma Topluluğu tarafından "Hocalı Soykırımı ve Türkiye-Azerbaycan İlişkileri" konulu konferans tertiplendi. Fakültenin konferans salonunda Prof. Dr. Hanım Halilova'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa öğretim görevlileri ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Prof. Halilova, "Sovyetler, dinimizi, kimliğimizi yasakladı. Camileri kapatıp, ezan sesini susturdular. Camilerde hayvanları saklıyorlardı, mescitleri depo yapmışlardı. Türk demek yasaktı. Şii-Sünni, Alevi-Sünni diye parçalamak istediler. Türkleri parçala, idare et diye hedefleri vardı. Doğu Türkistan'a izin vermediler, ismi Ortaasya oldu" dedi.

Bazı profesörleri tenkit eden Halilova, "Her profesör aydın değildir. Aydı, vakti zamanında milletin önüne çıkabilen kişilere denir. Türkiye'deki bazı aydınları da gördük" diye konuştu.

1975 yılında gözaltına alındığını belirten Halilova, "Türk demek suçtu. O zaman suikastlar vardı. Her an araba kazasında öldürebilirlerdi, ama biz kefeni boynumuza bağladık. Dedik ki Türkiye bizi kurtaracaktır. Türkiye, İslam dünyasında tek devlettir. Allah Türkiye'mizi korusun. Alevi-sünni dediler, Asala dediler, PKK dediler. O bitse başka bir şey bulacaklar. 1974 yılında radyodan Bülent Ecevit'in sesini duyduk. Türk ordusu Kıbrıs'a iniyor dedi. Biz çok büyük sevinç yaşadık. O zaman Türkiye bugün kardeşlerini kurtarıyor, zaman gelecek bizi de kurtaracak dedik" ifadelerini kullandı.

Ermenistan diye bir şeyin o dönemde olmadığını, o toprakların Azerbaycan toprakları olduğunu hatırlatan Halilova, "Bakü başkent olamadı. Çünkü Bakü Ermeni ve Rus işgali altındaydı. Petrol vardı orada. Almanlarla Osmanlı müttefikti. Türk askerini gönderdiler. Azerbaycan'a gelmeden önce İran tarafındaydılar. Ermenilerin büyük Ermenistan projesi vardı. Türkiye'nin güneydoğusundan başlayarak yayılan bir bölgeydi. Gürcistan'da yaşayan Ahıskalıları bir gecede trenle sürgün ettiler. Onların yerine Ermenileri yerleştirdiler. PKK'yı kurdular. Ermeniler HDP'de de çok. 20 Ocak 1990 yılında Ruslar Sovyet tanklarını Bakü'ye gönderdi. Bağımsızlık istedik. Tanklarla ezdiler. Oturdum, karanlık bir kuyunun içinde düşündüm ne yapacağımı. Sokağa çıkanları öldürüyorlardı. Bütün Türkiye ayaklanmıştı" dedi.

Halilova, Ermeni teröristlerin 25 Ocak 1992'yi 26 Ocak gününe bağlayan gece Hocalı'ya baskın yaparak kadın ve çocuk demeden katliam yaptığını, çocukların gözlerini oyduklarını, hamile kadınların karınlarını yararak çocukları öldürdüklerini, öldürdükleri yaşlıların kafa derilerini yüzdüklerini ve bunu "1915'in intikamı" adına yaptıklarını söylediklerini anlattı.

Prof. Halilova: "Türkiye İslam Dünyasında TEK Devlettir"

Prof. Halilova: "Türkiye İslam Dünyasında TEK Devlettir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim