• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Prof. Dr. Nurullah Genç Üniversitelilerle Buluştu

Prof. Dr. Nurullah Genç Üniversitelilerle Buluştu
Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen "Başarı Bedel İster" konulu konferansta Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, şair ve akademisyen Prof.

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen "Başarı Bedel İster" konulu konferansta Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi, şair ve akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç üniversitelilerle buluştu.

Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Rektör Prof.Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansına fotoğraflı şiir dinletisi ile başlayan ve başarıya giden yolun sırlarını anlatan Prof. Dr. Nurullah Genç, başarılı olmanın yolunun çok boyutlu düşünmeye açık olmaktan geçtiğinin altını çizdi. Öğrencilere hedef belirlemeleri gerektiğini söyleyen Genç, "Aradığınızı bilmiyorsanız ne bulduğunuzu da bilemezsiniz. Öncelikle hedefinizi belirleyin ve o hedefi gerçekleştirmek için elinizden geleni yapın. Zor kavramını unutun. Zorluklar karşısında tekrar hedefinize doğru yılmadan gidin" şeklinde konuştu.

Kabuktan derine inmenin önemi üzerinde duran Genç, bunun yolunun bilgiden geçtiğini vurgularken, önemli olanın belirlenen hedefe ulaşmaktan çok o hedefi aşmak olduğunun altını çizerek "Her insan bir kâinattır. Fakat o kâinatı bilmenin yolu da insanın kendisini bilmesidir. Kendini bilmeyen başkasını hiç bilemez. İnsan kendini iyi tanımalı ve yönetmelidir" dedi. Bilgi, tecrübe, istek ve yetenek unsurları üzerinde de duran Genç, sabırlı ve cesaretli olunması gerektiğini vurgulayarak kendi hayatından da kesitler sundu.

Yoğun katılımın sağlandığı ve büyük beğeni toplayan konferans, fotoğraflı şiir dinletisi ile noktalandı. Konferans Rektör Prof.Dr. Cavit Bircan'ın, Prof. Dr. Nurullah Genç'e teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile son buldu.

Prof. Dr. Nurullah Genç Üniversitelilerle Buluştu

Prof. Dr. Nurullah Genç Üniversitelilerle Buluştu

Prof. Dr. Nurullah Genç Üniversitelilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim