• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, GAÜN Rektörlüğüne Adaylığını Açıkladı

Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, GAÜN Rektörlüğüne Adaylığını Açıkladı
Gaziantep Üniversitesinin mali kaynaklarını yöneten, üniversite de çalışanlarının büyük bölümü ile yakın ilişkileri bulunan Prof.

Gaziantep Üniversitesinin mali kaynaklarını yöneten, üniversite de çalışanlarının büyük bölümü ile yakın ilişkileri bulunan Prof. Dr. Tarakçıoğlu, adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, Gaziantep Üniversitesine rektör adaylığını açıkladı. Tarakçıoğlu, hazırladığı seçim bildirgesinde, "Üniversiteler eğitim veren, araştırma ve proje yapan, bilgi üreten ve bunları yerel, ulusal, evrensel boyutlarda paylaşarak insanlığın yararına sunan kurumlardır. Üniversiteler bu misyonları ile aynı zamanda toplumsal gelişime ve değişime de öncülük ederler. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Gaziantep Üniversitesinde 17 yıldır görev yapmaktayım. Bu süreç içinde üniversitemizin farklı idari ve akademik birimlerinde görev alarak yeterli deneyim kazandığıma inanıyorum. İdari görevlerim sırasında çalışma arkadaşlarımın her birisi ile paylaşımcı, katılımcı ve özgür düşüncelerin rahatlıkla ifade edilebildiği ortamlar oluşturarak ortak aklın hakim olduğu ve sonuç odaklı çalışmak her zaman önceliğim olmuştur" ifadelerini kullandı.

Tarakçıoğlu, ortak akılla yönetilen, evrensel değerleri ilke edinen, kurumsallaşmış ve gelenekleri olan, bilgi ve teknoloji üreten, problem çözen, bulunduğu kentle gerçekten samimi bağları olan, paydaşları ile nitelikli birlikteliği olan, öğrencileri, idari personeli ve akademik personelinin aidiyet duygusu ile bağlı olmaktan gurur duyduğu, herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği bir üniversite hedeflediğini kaydetti.

Düsturunun liyakat ve adalet olduğuna vurgu yapan Tarakçıoğlu, "Rektör adaylarını belirleyecek olan bu seçim sürecinin sadece projelerin, akademik ve etik değerlerin konuşulduğu seviyeli bir ortam ve anlayış içinde geçmesini, sonucun üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki günlerde sizlerle tek tek bir araya gelerek hedeflediğim üniversite ve yönetim anlayışımı ayrıntılı olarak paylaşmak istiyorum" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, GAÜN Rektörlüğüne Adaylığını Açıkladı

Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu, GAÜN Rektörlüğüne Adaylığını Açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim