• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Prof. Dr. Ilıcalı: “Kadınsız Bir Toplum Düşünülemez”

Prof. Dr. Ilıcalı: “Kadınsız Bir Toplum Düşünülemez”
Ak Parti Milletvekili Prof. Dr Mustafa Ilıcalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Ak Parti Milletvekili Prof. Dr Mustafa Ilıcalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini paylaştı. Ilıcalı, "Farklı toplumlara baktığımızda ezilen, harcanan ve aşağılanan kadın, yurdumuzda "ana" olarak yüceltilmiş ve hak ettiği değeri görmektedir. Çünkü kadınsız bir toplum düşünülemez." dedi.

Milletvekili Mustafa Ilıcalı kadınların toplumdaki önemine ve topluma sağladığı faydanın baha biçilemez bir değer olduğunun altını çizdi. Ilıcalı, "Kadın toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyidir. Bunlara karşın toplumda hak ettiği değeri görmemektedir. Farklı toplumlara baktığımızda ezilen, harcanan ve aşağılanan kadın, yurdumuzda "ana" olarak yüceltilmiş ve hak ettiği değeri görmektedir. Çünkü kadınsız bir toplum düşünülemez. İfadelerini kullandı.

Kadının toplum için büyük bir değer taşıdığını ifade eden Ilıcalı sözlerine şöyle devam etti: "Toplumun temeli aileye, ailenin temeli ise kadınların varlığına bağlıdır. Bütün fedakârlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu, mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret göstermektedir. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması ve gelişme göstermesi mümkün değildir. "

Ilıcalı, tarihin her devrinde kadınımız, aile ve toplum yapısının en müstesna mevkisinde bulunarak takdir edilecek fedakârlıklar ortaya koyduğunu belirterek şunları söyledi: " Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan kadın, Kurtuluş Savaşımızda cephe gerisinin kahramanı olmuştur. İstiklal Savaşı'nda tüm cesaretini ortaya koyan kadınlarımız, bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Bu açıdan inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim baş tacımızdır."

Kadına Verilmesi Gereken Değer İnsani Sorumluluktur

Kadının gerçek ve öncelikli alanı hayat, sevgi ve erdem olduğunu belirten Prof.Dr Mustafa Ilıcalı; "Bunun yeterince desteklenmesi ve kadınlarımıza bu anlamda değer verilmesi gerekiyor. Bunu yapan toplumlar hak ettiği şekilde yükseleceği bir gerçektir. Kadına verilen değer, gösterilen nezaket, bir lütuf ve ihsan değil insan olmanın gerektirdiği bir görevdir, sorumluluktur." sözlerini kaydetti.

Milletvekili Ilıcalı İslamiyet'in kadına büyük önem verdiğini ve Allah'ın birer emaneti olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Yüce dinimiz ve medeniyetimiz her zaman Kadına özel bir önem vermiş ve Kadınlarımızın Hak ve Hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir. Bu konuda Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV). "Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah'ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onarında sizin üzerinizde hakları vardır buyurmuşlardır."

İLERLEMEK İÇİN KADINLARA İHTİYACIMIZ VAR

Mustafa Ilıcalı, "Kadın haklarında sağlanan ilerlemenin ülkemizin kalkınması için gerekli koşullardan biri olduğuna inanan AK Parti iktidarı, eksiklerini bilerek fakat kadınlar için fırsatlar bakımından daha adil ve eşit bir dünya hedefinden asla taviz vermeden yoluna devam edecektir. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, her yıl bir öncekinden daha ümitli ve daha aydınlık 8 Martlar görmenin hepimize nasip olmasını diliyorum" dedi.

Prof. Dr. Ilıcalı: “Kadınsız Bir Toplum Düşünülemez”

Prof. Dr. Ilıcalı: “Kadınsız Bir Toplum Düşünülemez”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim