• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Prof. Dr. Arıkan: “Bölgemizde En Çok Kalp Ve Damar Hastalığı Öldürüyor”

Prof. Dr. Arıkan: “Bölgemizde En Çok Kalp Ve Damar Hastalığı Öldürüyor”
Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, bölgede en çok kalp ve damar hastalığından kaynaklı ölümler gerçekleştiğini...

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, bölgede en çok kalp ve damar hastalığından kaynaklı ölümler gerçekleştiğini söyledi.

Basın Danışmanı Deniz Er'le birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni (ÇGC) ziyaret eden Arıkan, kamuoyunu hastalıklar konusunda bilgilendirmeye özen gösterdiklerini belirtti.

Tüm vatandaşlara eşit ve hızlı sağlık hizmeti üretmek için çaba sarfettiklerini anlatan Arıkan, Adana'daki kamu hastanelerinde bir yılda 2.5 milyonu acil olmak üzere toplam 7.5 milyon hastaya sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti.

Son yıllarda sık görülmeye başlayan kanserde erken teşhisin önemine dikkat çeken Arıkan, "Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Erken tanı konulduğunda kanser hastalığı tedavi edilebiliyor. Vatandaşlarımızın sağlık kontrollerini aksatmamasını öneriyoruz. 40-45'li yaşlardaki kadınlarda özellikle meme ve rahim ağzı ile erkeklerde kolon kanseri riskini önlemek adına sağlık kontrolünden geçmeleri gerekiyor" dedi.

Bölgede en çok ölüm nedeninin kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığını vurgulayan Arıkan, Adana'daki tüm kamu hastanelerinde ödüllü sigarayı bırakma kampanyaları düzenlediklerini dile getirdi.

BÖLGEDEKİ İLKLER

Yine bölgemizde inme (felç) ölümlerinin diğer bölgelere oranla daha sık görüldüğüne işaret eden Arıkan, "Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde faaliyete giren inme merkezi bölgemizdeki kamu hastanelerinin ilk ve tek merkezi olma özelliğini taşıyor. İnme konusunda da vatandaşlarımızın bilinçli olması gerekiyor. Bu hastalıkta ilk 5 saat çok önemli" diye konuştu.

Bölgede yine kamu hastaneleri arasında ilk olma özelliğiyle robotlu cerrahi cihazıyla hizmet verdiklerini vurgulayan Arıkan, robotlu cerrahi ile çok önemli hastalıklarda önemli kolaylıklar ve iyileştirmeler sağladıklarını dile getirdi. Arıkan, kanser haftası nedeniyle farkındalığı artırmak için erken teşhisin önemini anlatan afiş ve bilboard çalışmalarının yanı sıra müzik dinletileri, seminer ve konferanslar düzenlediklerini, kamu hastanelerinin tüm branşlarda uzman doktor barındırdığını sözlerine ekledi.

Ziyaretinden dolayı Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ve Deniz Er'e teşekkür eden ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise kamu hastanelerinde görevli doktorların ÇGC toplantı salonunda belirli periyotlarla kamuoyunu hastalıklara karşı bilinçlendirmeye çağırdı.

Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Esendemir'in bu çağrısına teşekkür etti ve gerekli girişimleri başlatacaklarını vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim