• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Prof. Boztosun Rektör Adaylığını Açıkladı

Prof. Boztosun Rektör Adaylığını Açıkladı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Boztosun, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıkladı. Boztosun, "Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünde bu milli ruhtan güç alarak ve vatanımıza varlığını adayan şehitlerimizin emanetine duyduğum derin saygıyla adaylığımı açıklamaktan onur duyuyorum" dedi.

Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) yürüttü soruşturmalar nedeniyle rektörlük için kesin seçim tarihinin henüz açıklanmadığı Akdeniz Üniversitesi'nde adayların çalışmaları devam ediyor. Üniversitede seçimin Haziran ayı içinde olacağı öngörülüyor. Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Boztosun, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıkladı. Doktora eğitimini Oxford Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra yurda dönerek nükleer fizik alanında çalışmalara imza atan Prof. Dr. Boztosun, "Tek millet olarak birlikte var olma savaşımızın destanlaştığı, emperyalizme karşı topyekün mücadele verdiğimiz, Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünde bu milli ruhtan güç alarak ve vatanımıza varlığını adayan şehitlerimizin emanetine duyduğum derin saygıyla adaylığımı açıklamaktan onur duyuyorum" dedi.

2023 VE 2071 VİZYONU

Dünyanın beşten büyük olduğunu aktaran Boztosun, "2023 Vizyonuyla bölgesel, 2071 Vizyonuyla uluslararası alanda lider konumu hedefleyen bir Türkiye'nin, kit haline dönüşmüş Üniversiteler yerine, Ülkemizin büyük hedeflerine katkı sağlayan ve ekonomi politikalarıyla sinerji oluşturan Üniversitelere ihtiyaç duyuyor. Bu amaçla, üniversiteye makyaj yapmak yerine üniversiteyi dönüştürmek üzere bir model öneriyorum" diye konuştu.

4 MEGA PROJESİ

Boztosun, gelirini kendi üretebilen bir Akdeniz Üniversitesi için 4 mega projesini şöyle anlattı: "Uluslararası trendleri, ulusal ve bölgesel öncelikleri, Ülkemizin ve Üniversitemizin insan kaynağını analiz ederek, Kesin Yaş Tayini, Mucize Radyoizotoplar, Kimyasalsız Arındırma ve Kansere Karşı Proton Tedavisi projelerini geliştirdik. Bu projelerin fizibilite çalışmalarını yaptık. Akdeniz Üniversitesinde dönüşümün, sağlık alanında esaslı toplumsal fayda yaratan, büyük çaplı ar-ge çalışmalarına olanak sağlayan ve kısa sürede kendi kendini finanse eden bu projelerle başlatacağız. Bu mega projeler sayesinde yüzlerce yerli ve yabancı bilim insanının çalışacağı merkezlerde birçok teknolojik ürünün yerlileşeceği, kaliteli eğitime ve sosyal yaşam projelerine büyük bir kaynak oluşturabileceklerini amaçlıyoruz"

ÜNİVERSİTEDE BİRLİK MESAJI

Akdeniz Üniversitesinin birliktelik duygusunu yakalamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyleyen Boztosun, "Bu birliktelik sağlandığında, Üniversitemizin, Antalya'mız, Bölgemiz, Ülkemiz ve Dünyamız için yüksek nitelikli değer üretebileceğini biliyorum" ifadelerini kullandı.

Prof. Boztosun Rektör Adaylığını Açıkladı

Prof. Boztosun Rektör Adaylığını Açıkladı

Prof. Boztosun Rektör Adaylığını Açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim