• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Posof MYO’da Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor

Posof MYO’da Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor
Ardahan Üniversitesi (ARÜ)'nin 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak olan Posof Meslek Yüksekokulu (MYO)'nda hazırlıklar tüm hızıyla...

Ardahan Üniversitesi (ARÜ)'nin 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak olan Posof Meslek Yüksekokulu (MYO)'nda hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. İlk yılında 5 bölümüne öğrenci alınacak olan Posof MYO'da halka açık bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Düzenlenen toplantıya ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan, Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Genel Sekreter Ercan Gültürk, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Kenan Tan ile Posof halkı katıldı.

Toplantıda ilk olarak Posof MYO Müdürü Öğr. Gör. Cemalettin Ayvazoğlu, yüksekokulu ve bölümleri tanıtan bir sunum yaptı. Ayvazoğlu; Arıcılık, Harita ve Kadastro, İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği, Evde Hasta Bakımı ile İlk ve Acil Yardım programlarına öğrenci alımlarının yapılacağını ifade etti. Bölümler açılırken bölgenin ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulduğuna dikkat çeken Ayvazoğlu, Kafkas Arı Irkı'nın gen merkezi olan Posof'ta Arıcılık Bölümü'nün özellikle açıldığını vurguladı. Ayvazoğlu konuşmasının devamında ise, "Açmış olduğumuz bölümlerden mezun olan öğrencilerin iş bulma imkanları oldukça geniş" dedi.

POSOF'UN GÖÇ SORUNU MYO İLE AŞILACAK

Ayvazoğlu'nun sunumunun ardından konuşan Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar Posof'un en büyük sorunlarından birisinin göç olduğunu belirtti ve bu sorunun Posof MYO ile büyük ölçüde aşılabileceğini ifade etti. Posof Belediyesi olarak her zaman ARÜ'nün yanında olduklarına dikkat çeken Ulgar, Belediye tarafından Posof MYO'ya çeşitli binaların ve yaklaşık 100 dönümlük bir arazinin tahsis edildiğini ifade etti. Binaların tadilatlarını yine Belediye olarak üstlendiklerini belirten Ulgar " Üniversitemizin hazırlamış olduğu tadilat projelerini uygulayacağız. Eğitim - öğretim yılı başlayana kadar kendilerine tertemiz bir bina sunacağız" dedi. Posof halkına seslenen Ulgar, gelecek olan öğrencilere sahip çıkmalarını ve onların ihtiyaçları doğrultusunda sosyal imkanların geliştirilmesini talep etti.

PROF. DR. DOĞAN, POSOF HALKININ ÜNİVERSİTEYE SAHİP ÇIKMASI ÇOK ÖNEMLİ

Toplantının son konuşması ARÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gürkan Doğan tarafından yapıldı. Prof. Dr. Doğan, ARÜ'nün 2008 yılında kurulmuş olmasına rağmen çok kısa zamanda büyük başarılara imza attığına dikkat çekti. ARÜ'nün büyük bir başarı öyküsü olduğunu ve örnek gösterilen bir üniversite olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Doğan sözlerine şöyle devam etti: "Posof MYO'nunda görev yapacak akademik ve idari personel ile yeni öğrencilerimiz buraya geldiklerinde kendilerini karşılayacak olan ortam çok önemli. O yüzden eminim ki Posof'lular bütün MYO ailesine çok güzel bir ev sahipliği örneği sunacaklar ve onlara kendilerini evlerinde hissettirecekler. Üniversite olarak biz eğitim ve öğretim kalitesinden sorumluyuz. Ve bu sorumluluğu elbette layıkıyla yerine getireceğiz. MYO'nun içinde büyüyeceği sosyal ortam da çok önemli ve bu konuda Posof'lulara büyük bir görev düşüyor. Sizlerin de bu konuda gayret göstereceğinizden ve sıradışı bir örnek oluşturacağınızdan kuşku duymuyoruz."

ARÜ'DEN ARICILIK BÖLÜMÜ BİRİNCİSİNE ABD'DE STAJ

Prof. Dr. Doğan, Posof MYO Arıcılık Bölümü'nü birincilikle bitiren ilk mezununa ABD'nin San Antonio eyaletindeki arıcılık işletmelerinde yaz stajı imkanı sunulacağı müjdesini verdi. Toplantının tamamlanmasının ardından ARÜ Heyeti, Posof Belediyesi yetkilileri ile birlikte yüksekokul binası ve Posof ilçe merkezinde çeşitli incelemelerde bulundu.

Posof MYO’da Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor

Posof MYO’da Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor

Posof MYO’da Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor

Posof MYO’da Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor

Posof MYO’da Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim