• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Plastik Sektörü Sorunlarını Çalıştayda Masaya Yatırdı

Plastik Sektörü Sorunlarını Çalıştayda Masaya Yatırdı
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından "Türkiye'nin Yükselen Yıldızı Konya Plastik Sektörü Çalıştayı"...

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından "Türkiye'nin Yükselen Yıldızı Konya Plastik Sektörü Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Sektörün sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştayda, plastik sektörünün inovasyona yönelerek yüksek katma değer üretmesinin önemine değinildi. Çalıştaya, plastik sektör sanayicilerinin yanı sıra OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ile Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan da katıldı.

KONYA, SEKTÖRDE 6'INCI SIRADA

Toplantıda konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, plastik sektörünün son yılların en fazla gelişen sektörlerinden biri olduğunu, 250 bine yakın istihdam sağlanan sektörde 11 bine yakın işletmenin faaliyet gösterdiğini söyledi. Plastik sektöründe Türkiye'nin Avrupa'da ikinci, dünyada yedinci sırada yer aldığını ifade eden Eroğlu, Konya'nın da plastik sektöründe başarılı bir şehir olduğunun altını çizdi. Eroğlu, Konya'nın sektörde Türkiye'de altıncı sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, birçok sektörün ülkelerin büyümesi ile doğru orantılı olarak büyüdüğünü, plastik sektörünün de Türkiye'de gelişen bir sektör olduğunu anlattı.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de, plastik sektörünün Konya'da da öne çıkan sektörlerin başında geldiğini aktardı. Konya'nın gelişen bir yapısı olduğunu ifade eden Şimşek, sektöre yatırım yapacak olanların Konya'yı göz ardı etmemesi gerektiğini, Konya'yı kaybedenlerin beraberinde de birçok kaybı yaşayacağını sözlerine ekledi.

Çalıştaya katılan Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü ise, plastik sektörünün Konya ve Türkiye için önemine değinerek, sektörün sorunlarının çözümü için oda olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Sektörün daha yüksek katma değerli üretime yönelmesinin geleceği açısından önemli olduğunu vurgulayan Kütükcü, konuşmasında Konya Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgiler de verdi.

"SEKTÖR AR-GE ÇALIŞMALARINA YÖNELMELİ"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Cahit Nakıboğlu da, kendi işletmesinin de plastik sektöründe faaliyet gösterdiğini ve sektörün en eski işletmecilerinden biri olduğunu belirtti. Sektörde yeni nesil teknolojilerin kullanılması gerektiğini anlatan Nakıboğlu, ülkenin gençlere emanet edildiğini ve Ar-GE çalışmalarıyla yeni ürünler üretilmesi gerektiğini aktardı.

Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi. Çalıştaya katılan sektör sanayicileri sektörün sorunlarını, çözüm önerilerini ve beklentilerini dile getirdi.

Plastik Sektörü Sorunlarını Çalıştayda Masaya Yatırdı

Plastik Sektörü Sorunlarını Çalıştayda Masaya Yatırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim