• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

'PKK çözüm süreciyle hükümeti oyalarken kendi gücüne güç kattı'

'PKK çözüm süreciyle hükümeti oyalarken kendi gücüne güç kattı'
Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke, ülke yavaş yavaş kaosa itildiğini söyledi.

Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke, ülke yavaş yavaş kaosa itildiğini söyledi. Teke, "Terör örgütü, siyasi uzantısı milletvekilleri ve belediye başkanlarının da desteğini alarak canımızı yakmaya devam ediyor. Sabrımız deneniyor, Evlatlarımız şehit ediliyor. Ülke yavaş yavaş kaosa itiliyor. Terör örgütü bölgede tamamen strateji değişikliğine giderek, dağdan, kırsaldan inip insanların yaşam alanlarına taşıdı. İl ve ilçelerde sivil halkı da kalkan yaparak kanlı eylemlerine devam etmekte." dedi.

Terör örgütünün kazdığı hendekleri, barikatları niye asker, polis kaldırıyor? diye soran Teke, "Bu iş belediyelerin görevi değil mi? Kendi pisliklerini kendileri temizlesin. Bence terör örgütü bölgede silahlı keşif yapmakta, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk halkın tepkisini ölçmektedir." ifadelerini kullandı.

"Biz ve bizleri yönetenler PKK terör örgütünün niyetini bir türlü anlamadılar" diyen Teke açıklamasına şu şekilde devam etti: "Hükümet terörün kökü kazınacak dese de, TSK ve emniyet birimleri de şehit olma pahasına mücadelesine devam etse de bitmiyor işte, terörün kökü kazınamıyor bir türlü. Biz ve bizleri yönetenler de PKK terör örgütünü ve niyetlerini bir türlü anlayamadılar. Anlayamadıkları gibi birçok yanlış karara imza attılar. Örgütün silah bırakması ve barış adına başlatılan Çözüm Süreci maalesef bunların en önemli ayağını oluşturdu. Örgüt, hükümeti oyalarken kendi gücüne güç kattı. Terör örgütünün 1984'ten beri 10–12 bini geçmeyen elaman sayısı bugün 30 binlere ulaştı. Bu artışı sağlarken hiçte zorlanmadı. Sadece 2013–2014–2015'de örgüt eleman sayısını yüzde 50 artırdı. Sözde elde edilecek bağımsızlıkta kendilerine üst düzey yöneticilik, kolluk kuvvet ve zabıta gibi görevleri verileceği vaat edildi. Kısaca örgüt çözüm sürecini çok iyi değerlendirdi. Bir taraftan elaman sayısını artırırken bir yandan da mevcut olanların eğitimlerine devam ederek onları dinç ve zihinde tuttu.

7 Haziran'dan bu tarafa öldürülen terörist sayısı 6 bindir. Bu rakam hiçte küçümsenecek bir sayı değil. Devlet var gücüyle sivil vatandaşlarını da düşünerek bölücülere karşı mücadelesini sürdürmekte. Ama yetersiz. mücadele sadece silahlı olunca kesin çözüm alınmıyor."

Türk halkı bir iki şehide alıştı, alıştırıldı diyen Teke, "Gün yok ki bölgeden şehit haberi gelmesin. Batıda şehit cenaze törenlerinde gözyaşları sel olup akıyor. Devlet büyükleri safta yerlerini alıyor. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları ile gencecik fidanlar toprağa veriliyor. Sonra? Aile kaderiyle baş başa kalıyor. Bir eli yağda bir eli balda olanların çocukları ile bizleri yönetenlerin çocuklarına bir şey olmuyor. Olmadığı gibi de televizyonlara çıkıp ahkam kesiyor, bedelli askerlik müjdesi veriyorlar. Maalesef, Türk halkı bir iki şehide alıştı alıştırıldı. Bir iki şehit haberi onların pek dikkatini çekmiyor. Oldun mu çok olacak, çok. En az 15–20 Mehmet şehit olacak ki haberdar olsunlar, tüh vah desinler. Cenabı Allah sonumuzu hayır eylesin. Bölgede çok zor şartlarda görev yapan kahraman silah arkadaşlarımı korusun ve kollasın."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim