• BIST 9876.23
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

PKK adına haraç toplayanlara 13'er yıl hapis

PKK adına haraç toplayanlara 13'er yıl hapis
Bazı vatandaşlardan terör örgütü PKK adına sözde "vergilendirme" adı altında haraç topladıkları gerekçesiyle yargılanan 5 sanığa 13'er yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan araç sahipleriyle bazı vatandaşlardan terör örgütü PKK adına sözde "vergilendirme" adı altında zorla para topladıkları gerekçesiyle tutuksuz yargılanan 5 sanık, 13'er yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Van 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, 31 Ağustos 2013'te, terör örgütü adına haraç topladıkları ve örgüte eleman kazandırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Dosyadaki incelemesini tamamlayan mahkeme heyeti, atılı suça ilişkin mevcut delil durumu, telefon görüşmesi kayıtları ve terör örgütü tarafından düzenlendiği belirlenen makbuzların üzerinde bulunduğu sanıklara, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 13'er yıl 6'şar ay hapis cezası verdiğini açıkladı.

Kararda, her demokratik devletin, hukukun üstünlüğü ve insan haklarını gözeterek teröre karşı etkili bir koruma sağlamak gibi görevinin olduğu anımsatılarak, "Devletler, yetki alanlarında bulunan herkesin temel haklarını, özellikle de yaşama hakkını terör eylemlerine karşı korumaya yönelik olarak tedbir almakla yükümlüdür" ifadesine yer verildi.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütünce vatandaşlardan sözde 'vergilendirme' adı altında terör örgütü adına para toplandığı, vermek istemeyen veya zamanında ödeme yapmayan kişilerin tehdit edildiği anlaşılmaktadır. Sözleşmede yer alan maddelerde, KCK devlet sisteminde hiyerarşik askeri bir yapı öngörülmüş, yapı içinde askerlik zorunlu bir ödev olarak düzenlenmiş ve örgütün bu kapsamda dağ kadrosuna şehir milisleri aracılığıyla eleman temin etmiştir. Dolayısıyla PKK/KCK/KONGRA-GEL terör örgütü adına vergi toplama, örgüte eleman temin etme eylemleri, örgütsel faaliyet niteliğinde değerlendirilmelidir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim