• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Piyasalara Gelinlik Fuarı Morali

Piyasalara Gelinlik Fuarı Morali
Dünya moda otoriteleri tarafından gelinlik sektörünün en önemli fuarı olarak kabul edilen IF Wedding Fashion İzmir 2016, rekor başvuru ile piyasalara moral...

Dünya moda otoriteleri tarafından gelinlik sektörünün en önemli fuarı olarak kabul edilen IF Wedding Fashion İzmir 2016, rekor başvuru ile piyasalara moral oldu.

İZFAŞ'ın 4 kıta ve 75 ülkede yürüttüğü yoğun tanıtım çalışması sonucu 25 bin profesyonel ziyaretçinin gelmesinin beklendiği IF Wedding Fashion İzmir-10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı öncesi, katılımcılar tüm stantları doldurdu. Ekonomi Bakanlığı desteği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliği, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu destekleri ile İZFAŞ tarafından düzenlenen Fuar, 2 Şubat tarihinde İzmir'de kapılarını açacak.

REKOR KATILIM

İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, Fuar'daki tüm standların aylar öncesinden dolduğunu söyledi. 4 kıtada gerçekleştirdikleri tanıtım çalışmalarının meyvelerini verdiğini anımsatan Tunçağ, "2016 gelinlik ve abiye modellerinin ilk kez podyuma çıkacağı fuarımız 2 Şubat tarihinde açılacak ve 4 gün sürecek. Fuar süresince İZFAŞ, kendi alanında dünyanın en saygın modacılarını İzmir'de ağırlayacak. 2016'da bizleri hem ziyaretçisi hem de katılımcısıyla güzel bir fuar bekliyor. 2016 gelinlik modellerini görmek için 75 ülkeden alıcılar İzmir'de şimdiden otelleri doldurdu. 25 bin profesyonel alıcıyı ağırlayacak olan İZFAŞ, sektörün en önemli 200'e yakın üretici markası için tüm imkanlarını seferber etti. Bu yıl Fuarımız kent ekonomisine ve kent tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Yeni fuar alanının bize verdiği büyük avantajlar var. Ziyaretçilerin bütün gelinlik, damatlık ve abiyeyi aynı anda aynı yerde bulma imkanı sağlıyor" diye konuştu.

10. YIL GURURU

2 Şubat tarihinde kapılarını 10. kez açacak olan Fuarın gururunu yaşadıklarını dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atınç Abay, bu yıl hem fuar alanının hem de katılımcı sayısının büyüdüğünü söyledi. 10. yılda büyümeye devam eden fuarda ziyaretçi sayısının daha da artmasını beklediklerini anımsatan Abay, dünyanın 4 kıtasından yabancı alım heyetlerinin Fuar katılımcıları ile iş görüşmeleri yapacaklarını dile getirdi.

TASARIM YARIŞMASI HEYECANLANDIRACAK

Fuarın defileleri ile de renkli görüntülere sahne olacağını, birçok firmanın defilelerinin fuarda sergileneceğini anlatan Abay, "Biz bir hayalle yola çıktık ve hayalimiz gerçekleştirdik. Avrupa'nın en büyük fuarıydık artık dünyanın en büyük fuarı haline geldik. Avrupa'nın en büyüğü olan IF Wedding Fashion bu yıl da sektöre damgasını vuracak. Fuarda ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından başvuruların olduğu Gelinlik Tasarım Yarışması'nın da sonuçları açıklanacak. Genç tasarımcıların gelinlik tasarımları da yine moda severleri heyecanlandıracak" diye konuştu.

Tasarım Yarışması'nın bu yıl yedincisini düzenlediklerini belirten Abay, şöyle devam etti: "Bizim amacımız ilk etapta sektöre yeni tasarımcılar kazandırmak ki gelinlik sektörünün beslenebileceği tek şey tasarım. Çünkü kumaş belli, dikim belli önemli olan ürünü öne çıkartacak olan tasarım. Desteklediğimiz en büyük nokta bu anlamda tasarım oluyor."

GENÇ TASARIMCI TABAKLI DEFİLESİ

Gelinlik sektörüne genç tasarımcılar katmak ve ivme kazandırmak için gerçekleştirilen Gelinlik Tasarım Yarışması'nın geçen yılki birincisi Taner Tabaklı da bu yıl kendi koleksiyonlarını IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda yapılacak özel defile ile sergileyecek. Defile hazırlıklarını İzmir Terziler Odası'nın atölyesinde sürdüren Tabaklı, Fuarda çok özel tasarımlarını moda severlerle buluşturacağını belirterek, şunları söyledi:

"Çok mutlu ve heyecanlıyım. 2005 yılından beri sektördeyim. Yarışmayı kazanmak için her yıl hırsla hazırlandım ve çalıştım. Nihai olarak 6'ncısını kazandım. Ve şu an defile hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kazandıktan sonraki süreç çok keyifli oldu benim için. Projenin startını verdik. Konsept belirledik ve belirlediğimiz konsept doğrultusunda tasarımlar oluşturdum. Defilede sürprizler olacak."

Tasarım yarışmasına katılmak isteyen gençlere de tavsiyelerde bulunan Taner Tabaklı, genç tasarımcıların istikrarlı olmalarını ve hiçbir zaman heveslerinin kırılmaması gerektiğini söyledi.

Piyasalara Gelinlik Fuarı Morali

Piyasalara Gelinlik Fuarı Morali

Piyasalara Gelinlik Fuarı Morali

Piyasalara Gelinlik Fuarı Morali

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim