• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Performans ödevi kaldırılıyor

Performans ödevi kaldırılıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) velilerin yoğun şikâyeti üzerine başta liseler olmak üzere performans ödevlerinin kaldırılmasına yönelik çalışma başlattI.

Konuyla ilgili tedbirler alacaklarını anlatan Avcı, "Yapacağımız düzenlemede öğretmelerimizi ve velilerimizi karşı karşıya getirmemeye dikkat etmemiz gerekiyor" dedi. Velilerin "Siz bu ödevlerle çocuklarımızı değil, bizi ölçüyorsunuz. Çünkü verdiğiniz performans ödevlerini çocuklarımız değil biz yapıyoruz" dediğini aktaran Avcı, bu işin ticaretini bile yapanların olduğunu söyledi. Veliler, Bakanlığa yaptığı şikâyette öğrencilerin ödevleri internetten indirdiğine de bu şekilde hazırlanan çalışmaların eğitimlerine hiçbir katkısının olmadığını vuguladı.

EĞİTİMCİDEN DESTEK

Eğitimci Oktay Aydın performans ödevinin kaldırılmasının doğru bir karar olduğunu belirterek "İlköğretimlerde bu sistem oturdu sayılır ancak liselerde bu şekilde hiçbir altyapı, hazırlık olmadan geçilmesi doğru olmamıştır. Kaldı ki öğrencinin yapacağı herhangi bir sunumu, etkinliği vb. hangi zamanda yapacağı programda yoktur" dedi.

PERFORMANSA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ ELEŞTİRİLERİ

-Öğrenciler üzerinde üniversite sınavı baskısı ve tek odak noktası olduğu sürece havanda su döveceğiz.

-Performans değerlendirme çalışmalarında verilen puanların güvenirliklerinin düşük olduğu kabul edilmiş bir gerçektir. Çünkü çalışmaların tamamı okulda yapılmaz. Bu nedenle öğrencinin doğrudan geçip kalmasına etki edecek biçimde kullanılması doğru değildir.

-Öğretmenlere, idarecilere eğitim vermeden daha da önemlisi onları dinlemeden, değişiklikleri içselleştirmelerine fırsat vermeden 'ben yaptım oldu' mantığıyla yönetmeliklerin uygulamaya konulması uygulamaları başarısız kılacaktır.

-Öğretmenlerin doğrudan sözlü puanı vermelerini engellemek (ellerinden almak) öğretmenlere güven duyulmadığının bir göstergesi olarak algılanmakta ve yine bu uygulamaları başarısız kılacak psikolojik yıpranmaya neden olmaktadır.Bizleri değersizleştirmekte ısrar eden bir bakanlığımız var.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim