• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Pekşen: Her alanda çok sayıda Salih Dursun'lara ihtiyacımız var

Pekşen: Her alanda çok sayıda Salih Dursun'lara ihtiyacımız var
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Galatasaray- Trabzonspor arasında yaşanan olayda Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kartın otoriteye gösterilen...

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Galatasaray- Trabzonspor arasında yaşanan olayda Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kartın otoriteye gösterilen bir kırmızı kart olduğunu söyledi. Türkiye'nin her alanda çok sayıda Salih Dursun'lara ihtiyacı olduğunu belirten Pekşen, "Bu kırmızı kart Türkiye'yi bugünkü duruma sürükleyen bütün otoritelere kırmızı karttır. Yalnızca futbolu değil bütün federasyonları, bütün spor federasyonları AKP'nin arpalığı haline çeviren spor bakanına kırmızı karttır. Keşke Salih Dursun'lar çoğalsa. Salih Dursun'a bir siyasetçi olarak minnettarım, teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Parlamentoda görüşülen kişisel verilerin korunması hakkında yasa tasarısında temel hak ve insan özgürlüklerine ilişkin düzenlemelerin tamamının göz ardı edildiğini belirten Pekşen, "Aklınıza ne geliyorsa her ne varsa bunların tamamı veri kabul edilebilecek. Gen haritası, hücre yapısı, biyolojik yapılar dahil, mezhep, inanç bunlarda dahil toplumu kategorize edecek ayrıştıracak anayasal ilkeleri yok sayacak, laikliği her ne varsa aklınıza ne geliyorsa bunlar istisna başlığı altında kişisel veri olarak düzenlenmiş." dedi.

BU GLADYONUN BİR ADIM ÖNCESİDİR

Yasa tasarısında kurulacak kişisel verileri ile ilgili kurumun yapısında 4 kişinin hükümet tarafından 3 kişinin de cumhurbaşkanı tarafından atandığını anlatan Pekşen, "7 kişilik bir kurul. Adı kurul ama kurul kendine başkanda seçemiyor. Başkanı da hükümet atıyor. demokratiklik bunun neresinde. parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin birer temsilcisi olsa kısmen demokratiklik var diyeceğim. bilimsellik yok sivil toplum yok, güvenlik kuralları yok kısmen parlamentodaki muhalif kanatın içerisinde olması durumunda biraz demokrasi sağlanabilir diyecektim ama hiçbirisi yok. 7 kişilik kurul insanları dilediği şekilde kategorize edebilecek. ondan sonra dilediği sonuçlara Türkiye'yi sürükleyebilecektir. Bu gladyonun bir adım öncesidir.bu kadar tehlikeli bir durumdur. Milli İstihbarat Teşkilatı yeterli değil mi? ellerinde kullandıkları istihbarat gücü yetmiyor mu? Ne oldu böyle bir yasaya ihtiyaç duydular. hangi uluslararası sözleşmeye uyuyor bu." diye konuştu.

Dün akşam Galatasaray- Trabzonspor arasında yaşanan olayda Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kartın otoriteye gösterilen bir kırmızı kart olduğunu anlatan Pekşen, şunları kaydetti: "Bence Türkiye'nin çok sayıda Salih Dursunlara ihtiyacı var her alanda. Bu kırmızı kart yanlızca bu otoriteye değil Türkiye'nin bugün gelmiş olduğu, Türkiye'yi bugün ki bu duruma sürükleyen bütün otoritelere kırmızı karttır. ülkede bugün büyük bir cumhurbaşkanlığı boşluğu vardır. oraya kırmızı karttır. Bu ülkeyi büyük bir krizin eşiğine sürükleyen siyasi iktidara kırmızı karttır. tekstilde çöktük, müteahhitlik sektörü çöktü, turizm sektörü çöktü ve hükümeti bir kırmızı karttır. Bu ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürükleyen başbakana kırmızı karttır. Yanlızca futbolu değil bütün federasyonları, bütün spor federasyonları AKP'nin arpalığı haline çeviren spor bakanına kırmızı karttır. Kulüplerin teknik direktör atamalarına dahil müdahale edip AKP il başkanlıklarında kimlik ve referans mektubu getirmeye teknik adamları mecbur bırakan bu ülkenin futbolunun başında olan zata futbol federasyonu başkanına kırmızı karttır. Yalnızca ona değil hakem derneği komitesi başındaki herkese de bir kırmızı karttır. Keşke Salih Dursun'lar çoğalsa. Dün Türkiye büyük bir drama tanıklık etti. Bu Trabzonspor'a yanlızca yapılmıyor. bütün kulüplerimizde yaşanan bir dram. bu dram gerçek. Bu gerçeği bugün örtbas edebilirsiniz. ama gerçekler hiçbir zaman unutulmayacaktır. Salih Dursun'a bir siyasetçi olarak minnettarım, teşekkür ediyorum. Keşke Türkiye'nin Yargıtay'ına da bu kırmızı kartını gösterseler, Yargıtay'da bu halkın güvenini kazanmak için bir şeyler yapsa. Bir yargı mercii toplumun yüzde 20'sinin güvenini kazanmışsa hala toplumun yüzde 20'si kadar güvenilir kabul ediliyorsa bu kırmızı kart orayadır. bu Kırmızı kart Danıştay'adır. Bu kırmızı kart üniversiteleredir. bu ülkede susmaması gereken ama korkuya mahkum olup susan herkese gösterilmiş bir kırmızı karttır. keşke bu ülkenin çok sayıda Salih Dursun'ları olsaydı."

Pekşen toplantıda üzerinde "Türk futbolunun kara gecesi" yazılı dün akşamki maçtan bir fotoğraf karesinin yer aldığı fotoğrafı gösterdi.

Pekşen: Her alanda çok sayıda Salih Dursun'lara ihtiyacımız var

Pekşen: Her alanda çok sayıda Salih Dursun'lara ihtiyacımız var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim