• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Pekdaş: “Basmane’yi bilmeden İzmir’i tanıyamazsınız”

Pekdaş: “Basmane’yi bilmeden İzmir’i tanıyamazsınız”
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'in tarihi semti Basmane'nin güvensiz olduğu yönünde bir şehir efsanesinin var olduğunu, oysa semti gezip görülerin...

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'in tarihi semti Basmane'nin güvensiz olduğu yönünde bir şehir efsanesinin var olduğunu, oysa semti gezip görülerin bazı şeylerin farkına vararak, "Biz İzmir'i bilmiyormuşuz" diye itirafta bulunduklarını söyledi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'in tarihi semti Basmane'de yer alan Oteller Sokağındaki turizm işletmecileriyle bir araya geldi. Oteller Sokağı'nda yer alan bir otelde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Başkan Pekdaş'ın yanı sıra İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen, belediye meclis üyeleri, otelciler ve belediye bürokratları katıldı. Toplantıda Tarihi Oteller Sokağı'nın ve Basmane'nin geleceğiyle ilgili konular masaya yatırıldı.

Otelciler taleplerini ilettiler

İzmir'in en önemli merkezlerinden biri olan Basmane'de yer alan Oteller Sokağı'nın daha güzel ve canlı bir görüntüye kavuşmasını arzuladıklarını dile getiren İzmir Otel Pansiyon ve İşçileri Odası Başkanı Mehmet Gönen, öncelikle sokağın girişine "Tarihi Oteller Sokağı" adıyla bir tabela asılmasını istediklerini söyledi. Sokağın belirli noktalarına konulacak saksılarla bölgeyi bir çiçek cennetine dönüştürülmesi gerektiğini de belirten Gönen, ayrıca Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Halit Ziya Uşaklıgil'in de burada yıllarca yaşadığını, bu nedenle sokağın bir yerine Uşaklıgil'in heykelinin konulmasını istedi.

"İzmir'i tanıtmak istiyoruz"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise kendilerine iletilen taleplerin tümünü dikkate alacaklarını belirterek, Oteller Sokağı'nın daha gösterişli bir sokak haline gelmesi için gerekenleri yapacaklarını söyledi. Basmane'nin İzmir'in en önemli ve değerli yerlerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Pekdaş,"Basmane ile ilgili güvensiz olduğu hususunda bir şehir efsanesi var. Ama insanlar buraları gezip görünce bazı şeylerin farkına vardılar ve "biz İzmir'i bilmiyormuşuz" dediler. Amaç İzmir'in tanınmasını sağlamak. Burayı bilmedikleri için tarihi olarak değerini de anlamıyorlar ve korumak içinde özen göstermiyorlar. Bunu bir değer olarak göstermemiz ve farkına varmalarını sağlamamız gerekiyor" dedi.

Tarihi hamam kurtarılacak

Toplantıda planlanan restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Başkan Pekdaş, Oteller Sokağı'na komşu olan Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan Kıllıoğlu Hacı İbrahim Hamamı'nın restorasyonu konusunda açıklama yaptı. Başkan Pekdaş, "Tarihi Hamamın içler acısı hali canımızı yaktı. Burayı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden kiralamak için çok uğraştık. 3 yılda ancak kiralayabildik. Türkiye'nin siyasi yapısı da bunda etkili oldu. Sürekli bürokraside ki değişiklikler önümüzü tıkadı. Ama artık protokolleri imzaladık. Meclisimizden de geçti. Biz Valilik fonundan para alıp restorasyonun projesini de çizdirebilirdik. Ama biz onlara da başlamadık. "Valilik fonundan para almak için uzunca süre beklemeyelim, projeyi hemen biz çizdirelim" dedim. Uygulama zamanında fondan para alırız diye düşündük. Yılbaşından itibaren başvurularımız var. Vali bey söz verdi. Ama hala bekliyoruz. Bürokrasinin de çok ağır ve hantal yapısı var. Orasını da bir an önce yenileyelim istiyoruz" diye konuştu.

Pekdaş: “Basmane’yi bilmeden İzmir’i tanıyamazsınız”

Pekdaş: “Basmane’yi bilmeden İzmir’i tanıyamazsınız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim