• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Pazarlar’a Sağlık Merkezi

Pazarlar’a Sağlık Merkezi
AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, 24 saat hizmet veren entegre sağlık hizmeti sunan bir merkezin oluşturulacağını belirtti.

AK Parti Pazarlar İlçe Başkanı Bilal Demirci, 24 saat hizmet veren entegre sağlık hizmeti sunan bir merkezin oluşturulacağını belirtti.

Demirci, düzenlediği basın toplantısında, Pazarlar "da oluşturulacak olan entegre sağlık merkezi hakkında bilgiler verdi.

Başkan Demirci, "İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerini yorulmadan alabilmeleri için çalışmalarımız devam ediyor. Pazarlar ilçemizde bulunan sağlık ocaklarımızda zaman zaman üniversite öğrencilerimizin de yoğun talepleri karşısında hizmet akışının yavaşlamasına sebep olabiliyordu. Yaptığımız çalışmalar ve incelenen poliklinik muayene sonuçlarına göre sağlık ocağımızın Entegre Sağlık Hizmeti Sunan Merkezi olarak geliştirilmesiyle ilgili çalışmalar başlattık" dedi.

Entegre sağlık merkezinin bakanlık onurunun alındığını belirten Başkan Demirci, "Bu kapsamda İlimiz Pazarlar İlçemizde sağlık hizmetinin Entegre Sağlık Hizmeti Sunan Merkezler kapsamında sürdürülmesi ile ilgili olarak bakanlık olurları alınmış olup, ilçemizde ilave olarak acil poliklinik, acil müdahale ve en az iki yataklı müşahede odalarının oluşturulması ile basit laboratuvar ve görüntüleme hizmetlerinin sunulması için fiziki mekan, tıbbi donanım ve personel planlamalarına başlanmıştır" diye konuştu.

Entegre sağlık merkezinin vereceği hizmetler hakkında bilgi veren İlçe Başkanı Demirci, "Merkezlerimizin bünyesinde koruyucu sağlık hizmetleri, acil sağlık hizmetleri, muayene, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri, ana çocuk sağlığı hizmetleri, ayakta veya yatarak tıbbî ve cerrahî müdahale hizmetleri, çevre sağlığı hizmetleri, adlî tabiplik ve ağız/diş sağlığı hizmetleri gibi hizmetler verilecek. Yoğunlukla birinci basamak sağlık hizmetlerini yürütmek üzere tasarlanmış sağlık hizmeti sunan merkezimizin çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.(MB-EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim