• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

'Patlama tek binada oldu'

MKEK Genel Müdürü Emekli Tümamiral İzzet Artunç, dün akşam mühimmat ana depolarının içinde bulunan barut deposunda meydana gelen patlamayla ilgili, "Patlama tek bir binada oldu.
İzzet Artunç, dün patlamanın olduğu saatten sonra geldiği Kırıkkale'de, incelemelerini sürdürürken, bu sabah Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. 
 
CAN KAYBININ OLMAMASI SEVİNDİRİCİ
 
Artunç, Valiliğe girerken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Meydana gelen patlamada can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyleyen Artunç, şuhları söyledi:
 
“Bir depomuzda patlama oldu, bunun yarattığı etrafta bir arazi yangını oldu. Yangın kontrol altına alındı. Bundan sonraki görevimiz, inceleyeceğiz, bakacağız. Neden, niçin oldu? Patlama tek bir binada oldu. Nedeni ile ilgili incelemeden herhangi bir yorum yapamayız. Bu konularda herhangi bir tahmin yapmak son derece yanlış sonuçlara gider. Bu, yaptığımız işlerin doğasında olan bir şey ancak neden, niçini biz ancak inceledikten sonra söyleyebiliriz. Olayın araziden mi başladığı, depodan mı başladığı konusunda, sanıyorum depodan başladı."
 
Artunç ve Vali Kolat bir süre görüştükten sonra incelemede bulunmak üzere patlamanın olduğu bölgeye gitti.
 
YANGIN 2.5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI
 
Hasandede beldesi yakınlarında MKEK'e ait mühimmat ana depolarının bulunduğu alandaki barut deposunda dün saat 21.00'de nedeni belirlenemeyen patlamada can kaybı olmadı. Patlamanın etkisiyle beldedeki bazı evlerin camları kırılırken, ormanlık alanda yangın çıkan yangına AFAD koordinasyonunda bölgeye çevre il ve ilçelerden itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Yangın yaklaşık 2.5 saatte kontrol altına alındı. Yangın alanında soğutma çalışmaları sabaha kadar sürdü. Sabah Orman Genel Müdürlüğüne ait 2 uçak ve 1 helikopter de soğutma çalışmalarına katıldı. Yaklaşık 60 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü belirtilen yangın sırasında dumandan etkilenen ve baygınlık geçiren 1'i kadın 3’ü itfaiye çalışanı 4 kişi kaldırıldığı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinden taburcu edildi.
 
Patlama ve yangın nedeniyle Kırıkkale-Kırşehir-Kayseri ile Kırşehir-Kırıkkale-Ankara karayolu 3.5 saat süre ulaşıma kapatıldı. Bu arada yanan bölgede ünlü sanatçı Şevval Sam ve Anayasa Mahkemesi’nin oluşturduğu ağaçlık alanlarda zarar gördü.
 
HASANDEDE'DE HASAR TESBİTİ BAŞLADI
 
MKEK’ye ait barut deposunda meydana gelen patlamanın ardından yakındaki ormanlık alanda çıkan yangında yaklaşık 60 hektarlık alan zarar görürken; olayın olduğu Hasandede Beldesinde vatandaşların tedirginliği sürüyor. Patlamanın etkisiyle camları kırılan ev ve işyerlerinde bu sabahtan itibaren hasar tespit çalışmaları başladı.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim