• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Pasinler Metem Avrupa’dan Döndü

Pasinler Metem Avrupa’dan Döndü
Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Metal Teknolojisi Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri eğitim kapsamında Avrupa'ya gittiler.

Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Metal Teknolojisi Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri eğitim kapsamında Avrupa'ya gittiler.

Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Metal Teknolojisi Bölümünden 20 öğrenci ve 2 öğretmen Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+Programı Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2015 yılı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi duyurusu sonucu TANAP Projesi kapsamında istihdam edilebilecek gençlerimiz için AB ülkelerinde Gaz altı kaynakçılğı projesiyle Budapeşte ve Macaristan'a gittiler.

Uygulanan plan dahilinde 02-19 Şubat 2016 tarihleri arasında kaynak eğitimi ESZKIMO AKADEMIA'da yaptılar. Burada, gazaltı kaynakçılığının incelikleri ve Avrupa'daki uygulamaları hakkında teorik ve uygulama eğitimi aldılar. Diğer zamanlarda Budapeşte ve Viyana şehir gezileri; Mercedes, AUDİ, SIEMENS ve başka firmalara fabrika gezileri düzenlediler.

Mercedes ve AUDİ fabrikalarında bir otomobilin, sac halinde kalıba sürülüp son test sürüşüne kadar, baştan sona tüm üretim aşamaları görülmüş ve üretim esnasında çoğunluk robot kaynağı olmak üzere bir araç üretiminde 5 binden fazla kaynak noktası olduğu belirtilmiştir. Bu ziyaretlerde öğrenciler endüstride kaynağın önemini bir kez daha teyit etmiş oldular.

Budapeşte ve Viyana şehir gezileri ile öğrenciler şehrin tarihi, kültürel ve mimari yapısı hakkından bilgi sahibi olmuşlardır. Budapeşte" de bulunan Türk Şehitliği ziyaret edilmiş ve burada bulunan Türk Bayrağının biz gelince "HOŞGELDİNİZ" dercesine dalgalanmaya başlaması ise bu gezinin en duygulandıran anları oldu.

Avrupa'ya uçan 20 öğrenci dönüşleri sonrası bu projede desteğini esirgemeyen Pasinler Kaymakamı Sayın Ali Ada'ya, Pasinler Belediye Başkanı Sayın Ünsal Sertoğlu'na ve Okul Müdürümüz Sayın Salim Dilli'ye teşekkür ederiz dediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim