• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Paşayeva: "Birliğe İhtiyacımız Var"

Paşayeva: "Birliğe İhtiyacımız Var"
Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneğinin düzenlediği etkinliğin konuğu Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva oldu.

Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneğinin düzenlediği etkinliğin konuğu Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva oldu. İki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgedeki son gelişmelere değinen Paşayeva, "Derneklerimiz ile içe kapanmaktan çıkarak daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Birlik beraberlik tanımaktan geçer. Kardeşlik iyi bilinmezse coğrafya iyi bilinmezse, orayı sahiplenemezsiniz. Genç nesillerimizin duygu ve düşünce içinde yetiştirilmesinde bize görev düşüyor. Artık öyle bir dönemden geçiyoruz. Sadece 10 yılın şekillendiği dönemler değil 200 yıllık dönemden geçiyoruz. Biraz da hepimizin ortak geleceğini düşünme açısından bu çok önemlidir. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için düşüncesine ihtiyaç var. Böylece gerçek bir güç olur hakkımız olan hakkı elde edebiliriz. İnsanların acısı ve gözyaşı var. Her yerde bizim insanımızın gözyaşı ve üzüntüsü daha da artıyor" dedi.

"BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Türk milletinin birlik beraberlik içinde olması gerektiğini ifade eden Paşayeva, şöyle konuştu:

"Birlik en çok ihtiyacımız olan şeydir. Azerbaycan da bu duygu ve düşüncelerini kendi devlet politikamızda yürütmüştür. Aliyev bir millet iki devlet demiştir. Dosta ve düşmana gösterilmiştir bu güç. Böyle bir düşünce ile daha çok gençlerimizi yetiştirmeye ihtiyacımız var. Başbakanımız Azerbaycan'ın gücü Türkiye'nin gücüdür diyerek Türkiye Başbakanı Davutoğlu'na birlik mesajı verdi."

"UZUN VADEDE RUSYA ZARAR GÖRÜR"

Türkiye ve Rusya arasındaki krizi değerlendiren Paşayeva, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Davutoğlu Bakü'ye geldiğinde Devlet Başkanımız Aliyev "Türkiye'nin gücü Azerbaycan'ın gücüdür" diyerek vereceğimiz ve vermeye devam edeceğimiz desteği dile getirdi. Bu konuda kimse Türkiye'nin haklılığını tartışmasın. Her ülkenin kendi sınırlarını koruma hakkı vardır. Rusya şimdilik uyguladığı yaptırımla göz dağı vermeye çalışsa da, orta vadede kendi kaybeder. Biz Türkiye'nin hen zaman yanındayız. Tanap enerji projelerimiz 2018'den önce bitecek ve ortaklığımız ile Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacağız."

Paşayeva birlik mesajlarını "Kazakistan ve Türkmenistan'da daha çok çalışarak onlarla birlikte gücümüzü artırırız. Ben ne yapabilirim demesin. Herkesin üstüne bir iş düşüyor" sözleriyle sonlandırdı.

Paşayeva: "Birliğe İhtiyacımız Var"

Paşayeva: "Birliğe İhtiyacımız Var"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim