• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Parkinson Hastaları İçin Anlamlı Etkinlik

Parkinson Hastaları İçin Anlamlı Etkinlik
Düzce Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından, Dünya Parkinson Günü kapsamında hasta ve hasta yakınları için "Parkinson Günü" etkinliğini düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı tarafından, Dünya Parkinson Günü kapsamında hasta ve hasta yakınları için "Parkinson Günü" etkinliğini düzenlendi.

Parkinson hastalığıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Binef At Çiftliği'nde düzenlenen programa; Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Mahir Arslan ve Parkinson hastalığı tedavisi gören hastalar ile yakınları katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, Dünya Parkinson Günü'nün Türkiye'nin birçok bölgesinde sempozyum ve toplantı gibi çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek bu özel günde hasta ve hasta yakınlarıyla birlikteliğin amaçlandığını ifade etti.

SİNSİ BİR HASTALIK

Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Doç. Dr. Yıldız Değirmenci Parkinson hastalığını; sinsi başlayan, yavaş ilerleyen, kronik ve uzun soluklu bir hastalık şeklinde tanımladı. Programı düzenleme amaçlarının Parkinson hastalığına karşı farkındalık oluşturmak olduğunu dile getiren Doç. Dr. Değirmenci, Parkinson hastalığının asla son olmadığını ve her zaman bir çözüm yolunun bulunduğunu göstermek için hastalar ve hasta yakınlarıyla birlikte, el ele ve iletişim halinde olduklarını sözlerine ekledi. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Üniversite Yönetimine, Parkinson Hastaları Derneği'ne ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'ne teşekkür eden Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, programın amacına ulaşması temennisiyle sözlerini sonlandırdı.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, ailesinde Parkinson hastası olduğunu belirterek hasta yakını olmanın çok fazla emek gerektirdiğini ifade etti. Ailelerin Parkinson hastalarıyla daha fazla vakit geçirmesinin önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şahin, hastaların yaşama sevincini bırakmaması tavsiyesinde bulunarak programda büyük emekleri olan başta Doç. Dr. Yıldız Değirmenci olmak üzere tüm öğretim üyelerimize teşekkür etti.

Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Parkinson hastalığının son olmadığına dikkat çekerek aile bireylerinin bu hastalık nedeniyle kopmaması gerektiğinin altını çizdi. Hastalıkta yaşama sevincinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yaylacı, bu anlamlı etkinliği düzenleyen ve katkı veren herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mahir Arslan, yıllarıdır bu tür organizasyonların akademisyenlerle birlikte yapıldığını söyleyerek bu yıl Doç. Dr. Yıldız Değirmenci öncülüğünde Parkinson hastalarıyla birlikte bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Dr. Mahir Arslan programla, hastalarla iletişimi daha fazla güçlendirmeyi ve Parkinson hastalığında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Etkinlikte Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören Parkinson hasta yakınları da duygu ve düşüncelerini dile getirerek uygulanan tedavi yöntemlerinden memnun olduklarını belirtti.

Konuşmaların sonrasında Düzce Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı, Doç. Dr. Yıldız Değirmenci'ye emeklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Etkinliğin sonunda Parkinson hastaları ve hasta yakınları dileklerini kâğıtlara yazarak balonlara bağladılar ve hep birlikte gökyüzüne uçurdular.

Parkinson Hastaları İçin Anlamlı Etkinlik

Parkinson Hastaları İçin Anlamlı Etkinlik

Parkinson Hastaları İçin Anlamlı Etkinlik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim