• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Panzer çarptı:2-1

Panzer çarptı:2-1
Dün akşam Almanya ile Fransa arasında oynanan çeyrek final mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu.Almanya Mats Hummels'in 13.dakika'da attı golle Fransa'yı 1-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Tarihi Maracana Stadı'ndaki zorlu randevuya Almanlar, kontrollü başlayan taraf oldu ve orta sahada yaptıkları hazırlık paslarıyla Fransızlar'a top yüzü göstermedi. Fransa, dakikalar ilerledikçe oyuna ısınıp Benzema ile rakip kaleyi yoklasa da golü Almanya buldu.

Dakikalar 13'ü gösterirken ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta, topun başına Toni Kroos geçti. Yıldız oyuncunun ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Mats Hummels, güzel bir kafa vuruşu ile topu kaleci Hugo Lloris'in uzanamayacağı yere bıraktı ve Panzerler'i 1-0 öne geçirdi. Bu gol ayrıca Fransa'nın yediği son 5 golden dördüncü duran top organizasyonu oldu. Hummels'in Portekiz maçında attığı golde de ortayı yine Kroos yapmıştı.

Golden sonra kısa bir şok yaşayan Fransızlar, organize olmakta zorlanırken Löw'ün öğrencileri tecrübesiyle oyunu himayesi altında tuttu. Devrenin sonuna doğru üzerindeki baskıdan sıyrılan Horozlar, Neuer'in kalesinde gol aradı ancak son vuruşlarda yetersiz kalınca ilk 45 dakika 1-0 Almanya üstünlüğü ile noktalandı.

hummes.jpg

Beklendiği ikinci yarıya daha ataka başlayan taraf Fransa oldu. İlk dakikalarda beraberliği yakalamak isteyen Fransızlar, hızlı geliştirdiği ataklarda Benzema ve Pogba ile Neuer'i mağlup etmenin yollarını aradı.

Dakikalar ilerledikçe tarafların mücadelesi gitgide yükselirken orta alanda yaşanan ikili mücadeleler oyunun sık sık durmasına neden oldu.

Son bölümlere doğru Deschamps eşitliği yakalama adına tüm kozlarını ortaya koyarken 82'de Almanya, Andre Schürrle çok net bir pozisyonda maçı bitirme şansını elinin tersiyle itti.

Duraklama dakikaların son anlarında Benzema'nın vuruşu sonucu değiştirmeyince Almanlar, zorlu mücadeleyi Hummels'i tek golüyle aşmayı başardı ve Fransa'yı evine gönderdi. Löw'ün takımı böylece yarı finale yükselirken; rakibi Brezilya oldu.

FRANSA: 0 - ALMANYA: 1
Stat: Maracana
Hakemler: Nestor Pitana, Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (Arjantin)
Fransa: Hugo Lloris, Mathieu Debuchy, Raphael Varane, Mamadou Sakho (Dk. 72 Laurent Koscielny), Patrice Evra, Paul Pogba, Yohan Cabaye (Dk. 73 Loic Remy), Blaise Matuidi, Mathieu Valbuena (Dk. 85 Olivier Giroud), Antoine Griezmann, Karim Benzema
Almanya: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Mats Hummels, Jerome Boateng, Benedikt Höwedes, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Toni Kroos (Dk. 90+1 Cristoph Kramer), Mesut Özil (Dk. 83 Mario Götze), Thomas Müller, Miroslav Klose (Dk. 69 Andre Schürrle)
Gol: Dk. 13 Mats Hummels (Almanya)
Sarı kartlar: Dk. 54 Sami Khedira, Dk. 80 Bastian Schweinsteiger (Almanya)

pog.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim