• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Pamukkale’de Bitkisel Atık Yağlar Geri Dönüşecek

Pamukkale’de Bitkisel Atık Yağlar Geri Dönüşecek
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevreye ve su kaynaklarına büyük zarar veren bitkisel atık yağların toplanıp geri dönüşümü noktasında...

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevreye ve su kaynaklarına büyük zarar veren bitkisel atık yağların toplanıp geri dönüşümü noktasında önemli bir protokole imza attı.

Pamukkale Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen "Bitkisel Atik Yağların Toplaması İşi" protokolü imza törenine Başkan Hüseyin Gürlesin, Başkan Yardımcısı Veli Demir, DEHA Bitkisel Atık Yağ Toplama Kazanım BiodizelÜrt. San. Tic. A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Erkin Tunç ve firma yetkilileri katıldı. Protokole göre firma ilçede restoranlar, yemek firmaları, otelleler ve okullar gibi birçok noktaya 50 litrelik bitkisel atık yağ bidonları yerleştirerek, düzenli olarak toplayacak. Firma Genel Müdür Yardımcısı Erkin Tunç, Pamukkale İlçesi'nde imzaladıkları protokolle bitkisel atık yağları toplayarak, ilçeye hizmet vermenin mutluluğunu yaşayacaklarını söyledi. İlçe halkından çevreye büyük zarar veren bitkisel yağlarını biriktirerek, belirli noktalara yerleştirecekleri bidonlara koymalarını istedi. Bitkisel atık yağların doğaya ve çevreye çok büyük kalıcı zararlar verdiğini belirten Başkan Gürlesin ise, "Pamukkale Belediyesi olarak çevreye ve doğaya duyarlıyız. Bu bilinçle çevreyi ve doğayı korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde ulaştırmak noktasında ilçemizde vatandaşlarımıza yönelik eğitim çalışmaları dahilbirçok çalışmaya imza atıyoruz. O çalışmalarımızdan birisi de doğaya, çevreye ve özellikle su kaynaklarına büyük zarar veren bitkisel atık yağların toplanarak geri dönüştürülmesi konusu. Bitkisel atık yağların lavaboya dökülmesi sonucu da, kanalizasyon sisteminde tıkamalardahil, sisteme ciddi zararlar veriyor. 2015 yılında da bir firmamızın, atık yağların toplanması noktasında ilçemizde faaliyet göstermesini sağlamıştık. Başta mahallelerimizde muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın desteğini bekliyorum. Tüm okullarımıza da toplama bidonları yerleştirilecek. Öğrencilerimizde çevre bilinciyle bu konuda büyük destek sunacaktır" dedi. Başkan Gürlesin, atık yağların geri dönüşümüne katkı sunan vatandaşlara da çeşitli hediyeler verileceğini belirterek, "5 litrelik bitkisel atık yağı biriktiren ve geri dönüşüme kazandıran vatandaşlarımıza sıvı deterjan verilecek. Ayrıca çocuklarımıza ve öğrencilerimize, kırtasiye malzemelerinden oyuncaklara birçok hediye olacak. Bitkisel atık yağların geri dönüşümü noktasında hediyelerinde bir teşvik olacağını düşünüyorum" dedi. Açıklamaların ardından Başkan Gürlesin ile firma yetkilisi Erkin Tunç, "Bitkisel Atik Yağların Toplaması İşi" protokolüne imza atarak, hayata geçirdi.

Pamukkale’de Bitkisel Atık Yağlar Geri Dönüşecek

Pamukkale’de Bitkisel Atık Yağlar Geri Dönüşecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim