• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Pamukkale Belediyesinin “Sosyal Market” projesi devam ediyor

Pamukkale Belediyesinin “Sosyal Market” projesi devam ediyor
Denizli Pamukkale Belediyesi, sosyal market projesi kapsamında 41 yeni "Pamukkale Sosyal Kart" dağıttı.

Denizli Pamukkale Belediyesi, sosyal market projesi kapsamında 41 yeni "Pamukkale Sosyal Kart" dağıttı. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, 250 TL yüklü kartlar ile belediye bünyesinde faaliyet gösteren marketten giyimden, gıdaya ihtiyaçları olan birçok ürünü alabiliyor.

Pamukkale Belediyesi "Sosyal Belediyecilik" anlamında hayata geçirdiği "Pamukkale Sosyal Market" projesine devam ediyor. Pamukkale Belediyesi, ilçedeki tüm ihtiyaç sahibi vatandaşları adil bir şekilde belirleyerek ve onlara verilen "Pamukkale Sosyal Kart" ile paranın geçmediği sosyal markette kendi seçtikleri ürünleri almalarını sağlıyor.

Sosyal markette Denizli Valisi Hasan Karahan'ın da katıldığı törende Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ihtiyaç sahibi ailelere 41 yeni kart daha dağıttı.

Tören sonrası konuşan Vali Karahan, projenin bütün belediyelere örnek olması gereken bir proje olduğunu vurgulayarak, "Pamukkale Belediyemiz yardıma muhtaç vatandaşlara küçük bir destek olsun diye ihtiyaç duydukları ürünleri kendileri gelsin marketten alırcasına alsınlar ve bu hizmetten faydalansınlar diye bir sosyal market uygulaması yürütülüyor, güzel bir proje" dedi.

"Kartlar 250 TL yüklü şekilde geliyor"

Sosyal market uygulamasının yaklaşık 2 yıldan bu yana devam ettiğini hatırlatan Başkan Gürlerisin ise ihtiyaç sahiplerinin gıdadan giyime ve ayakkabıya varana kadar birçok ürünün olduğu marketten alınabildiğini ifade etti. Kartlarda kredi puan adı altında 250 TL yüklü olduğunu aktaran Başkan Gürlesin, "Pamukkale Belediyemizin yaklaşık 2 yıldan bu yana hayata geçirdiği sosyal market uygulamasında bugün yeni bir grubun daha sosyal kartları dağıtımı gerçekleştirildi. İlçe sınırlarımız içerisinde yaşayan vatandaşlarımızdan gelir seviyesi zor durumda olan ailelerimizin sosyal kart vasıtası ile her ay bin kredi puanlık buda parasal değeri 250 TL olan kartları ile sosyal marketten farklı ürünler alabiliyorlar. Nasıl bir marketten gidip alışveriş yapıyorsa buraya gelen vatandaşımız hangi ihtiyacı varsa kuru bakliyattan, temizlik, ayakkabı ürünlerine varana kadar ayrıca giyim ürünlerinde de sıfır ürünleri alabiliyor" dedi.

"Onların mutluluğu bizlerin mutluluğu"

"Vatandaşlarımızın, onların derdi, sıkıntısı bizim derdimiz, sıkıntımız. Onların mutluluğu bizlerin mutluluğu. Biz bu çerçevede olaylara bakıyoruz" diyen Başkan Gürlesin açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Şuana kadar bin 75 sosyal kart dağıtmıştık bugün ise 41 tane dağıtım ile bin 121 rakamına ulaştık. Bunlar içerisinde de aktif olan 721 sosyal kart var. Bizim bölge itibari ile ihtiyaç sahibi olan insanlar olduğunu düşünüyoruz. Güzel bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Yeni bir belediyeyiz ama bu konudaki hassasiyetimiz ve duyarlılığımızdan dolayı ilçemizde geçinmekte zorlanan vatandaşlarımıza böyle yardımcı oluyoruz. Her başvurana değil gerçekten de araştırılarak bu konuda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın, onların derdi sıkıntısı bizim derdimiz, sıkıntımız. Onların mutluluğu bizlerin mutluluğu biz bu çerçevede olaylara bakıyoruz."

Görünüşü ve ürün çeşidi anlamında süpermarketten farklı olmayan sosyal markete gelen vatandaşlar ise alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim