• BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Pamukkale Belediyesi Elektriğini Güneşten Üretecek

Pamukkale Belediyesi Elektriğini Güneşten Üretecek
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kuracakları yenilenebilir enerji sistemleriyle belediyenin kendi ihtiyacı olan elektriğini üretmek için çalışma...

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kuracakları yenilenebilir enerji sistemleriyle belediyenin kendi ihtiyacı olan elektriğini üretmek için çalışma başlattı.

331 bin nüfuslu Denizli'nin en büyük ilçesi konumunda yer alan Pamukkale İlçesi'nde kuruluş çalışmalarını kısa zamanda tamamlayan Belediye Başkanı Gürlesin, üst yapıdan park ve yeşil alanlara, sosyal belediyecilik çalışmalarından dev yatırımlara birçok çalışmayı hayata geçirdi. Başkan Gürlesin, bu çalışmaların yanı sıra örnek olacak yenilenebilir enerji projesini hayata geçiriyor. Belediyenin YSE kavşağında bulunan ana binası yerleşkesinde kurulacak güneş enerjisi sistemiyle Başkan Gürlesin, belediyenin ihtiyaç duyduğu elektriği yenilenebilir enerji kaynağıyla karşılayacak.

Pamukkale Belediyesi'nin kendi elektriğini kendisi üretecek sistemi kuracaklarını belirten Başkan Gürlesin, "İki yılını tamamlamak üzere olan bir Belediye olarak ortaya koyduğumuz hizmetlerin, yatırımların, sosyal belediyecilikte de ortaya koyduğumuz projelerin örnek olduğunu düşünüyorum. Sosyal-kültürel projelerimiz yanı sıra bir de enerji projemiz var ki örnek olacağını düşünüyorum. Yenilenebilir enerji sistemlerinden birisi olana güneş enerji sistemiyle belediyemizin kendi ihtiyacı olan elektriğinikendimiz üreteceğiz. Güneşten enerji üretimiyle hem ekonomik tasarruf sağlayacağız, hem de çevreye korumaya yönelik önemli bir katkı sunacağız. İhtiyaç fazlası enerjiyi de şehir elektriğine vereceğimiz için, gelirde sağlayabileceğiz. Kurulum maliyetlerini ise sistem 4-5 yıl gibi bir zamanda amorti edecek. 2016 yılında inşallah bu projemizde hayata geçecek" dedi.

Pamukkale Belediyesi Elektriğini Güneşten Üretecek

Pamukkale Belediyesi Elektriğini Güneşten Üretecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim