• BIST 9897.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Palalı saldırgana yakalama kararı!

Palalı saldırgana yakalama kararı!
Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında bir kadını 'zırh' ile yaraladığı gerekçesiyle kamuoyunda 'Palalı' olarak bilinen Sabri Çelebi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında bir kadını ''zırh'' ile yaraladığı gerekçesiyle kamuoyunda ''Palalı'' olarak bilinen Sabri Çelebi hakkında açılan davanın görülmesine başlandı. Sanık Çelebi hakkında, bir sonraki duruşmaya zorla getirilme ve ifadesinin alınması için yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, sanık Sabri Çelebi katılmadı. Olayda pala ile yaralandığı iddia edilen müşteki E.Y, duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren E.Y, Taksim'e 6 Temmuz 2013'te gittiğini ve arkadaşları ile buluştuğunu belirterek, "saat 19.00 sıralarında TOMA ile su sıkıldığını ve yoğun gaz atıldığı için ara sokaklara kaçmak zorunda kaldıklarını" ifade etti.

Müşteki E.Y, olayı şöyle anlattı:

"Ana cadde üzerinde arkadaşlarımı beklerken, 50 kişilik bir grup vardı. Polisler Taksim'e çıkmak isteyenlere, arkadan dolaşmalarını söyledi. Arka sokağa baktığımda, çok yoğun bir polis kalabalığı görünce, tekrar ana caddeye dönerek arkadaşlarımı beklemeye başladım. Arkadaşlarımla buluştuktan 5 dakika sonra, Taksim tarafından bize doğru gelen TOMA, su sıkmaya başladı. Biber gazı atılmaya başlandı. Olay sırasında yoğun duman olduğu için görüş mesafesi kısaydı. Önce küfür sesleri geldi. Duman nedeni ile çok ileriyi göremiyordum. Ardından da elinde pala olan bir kişi, küfürler ederek karşıma çıktı. Sokağın köşesinden sağa dönecektim ama karşıma birden çıktığı için köşede sıkıştım. Elindeki palanın keskin tarafı ile yanlamasına kalçama vurdu. Ben de o anın siniri ile 'Ne yapıyorsun be' diye bağırdım. Yine küfür ederek, sırtıma tekme attı. O sırada biraz ileride arkadaşlarım ile karşılaştım. Beni sakinleştirmek için olay yerinden uzaklaştırdılar. Şikayetçiyim."

E.Y'nin avukatı Yelda Koçak Urfa da olay anında müvekkilinin yaralanmasına ilişkin 4 fotoğraf ve olay yerini iki ayrı noktadan çeken kamera görüntülerini içeren bir CD'yi, mahkemeye sundu.

Urfa, sanık hakkında üç ayrı iddianame hazırlandığını, ilk iddianamenin İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilerek dava açıldığını anımsatarak, ikinci iddianamenin de ilk dava ile birleştirme talebiyle hazırlandığını ve birleştirme kararı verildiğini söyledi. Avukat Urfa, kendi davaları da aynı yerde, aynı anda gerçekleşen eylem nedeniyle olduğu için ana dava ile birleştirilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Hakkında tebligat çıkarılmasına rağmen duruşmaya gelmediği için sanık Çelebi'nin zorla getirilmesine karar veren mahkeme, sanığın savunmasının alınabilmesi için hakkında yakalama kararı çıkarılmasına da hükmetti.

Mahkeme, davanın, aralarında irtibat bulunması nedeniyle Çelebi hakkında İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dosyası ile birleştirilme talebine ilişkin, ilgili mahkemeye görüş sorulmasını kararlaştırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Sabri Çelebi'nin "kasten yaralama'' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim