• BIST 8718.11
  • Altın 2244.828
  • Dolar 32.333
  • Euro 35.1639
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Pakistan’da sıcaktan ölenlerin sayısı 65’i geçti

Pakistan’da sıcaktan ölenlerin sayısı 65’i geçti
Sadece Pakistan'ın 18 milyon nüfuslu güney Şehri Karaşi'de sıcakların 44 dereceye çıkması sebebiyle son dört günde ölenlerin sayısının 60'ı geçtiği...

Sadece Pakistan'ın 18 milyon nüfuslu güney Şehri Karaşi'de sıcakların 44 dereceye çıkması sebebiyle son dört günde ölenlerin sayısının 60'ı geçtiği bildirildi. Yetkililer ülkenin nüfusu en kalabalık şehri olan Karaşi'de sıcaklardan kaynaklanan hastalıklar sebebiyle ölenlerin sayısının 60'i geçtiğini duyurdu. Ülke genelinde ise sıcaktan kaynaklanan rahatsızlıklardan ölenlerin sayısının da 65'i bulduğu kaydedildi.

Sıcakların ramazana denk gelmesi sebebiyle genellikle oruç tutmakta zorlanan yaşlıların ve başka hastalıkları bulunanların sıcaklardan etkilendiği ve ölü sayısının bu yüzden yükseldiği kaydedildi.

2015 yılının haziran ayında bin iki yüz kişinin sıcaktan kaynaklanan hastalıklar sebebiyle hayatlarını kaybettiği hatırlatıldı. Sıcakların ve peşinden ölümlerin artması 2015 yılındaki gibi ölüm sayısının yükselmesinden endişe edildiği belirtildi. Sağlık yetkilileri hastanelerin sıcak havadan etkilenenler tarafından doldurulduğuna dikkat çekildi.

Pakistan Meteoroloji teşkilatı üst seviye yetkilisi Şehit Abbas, kuzeybatıdan gelen sıcak hava akımından kaynaklanan ısı artışının ülkede 48 saat daha devam edeceğini, sıcak havanın aşırı derecede artmasının nem oranının düşük olmasından kaynaklandığını belirtti.

Sağlık yetkilileri, oruç tutanların direk güneşe çıkmamaları , elleri, başları ve yüzlerini güneş ışığından korumaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Hükümetin, sıcaktan etkilenen insanlar için su ve sağlık hizmeti verilen noktalar oluşturduğu açıklamasında bulunu.

Ambulans ve morg hizmeti veren Edi Vakfı'nın başkanı Faysal Edi, vakfın morguna getirilen 114 cesedin en az 65'inin sıcak havadan kaynaklanan rahatsızlıklardan hayatını kaybettiğini söyledi. Edi, sıcaktan kaynaklanan kalp krizinden ölenlerin en gencinin 6 yaşında en yaşlısının da 78 yaşında olduğunu söyledi. Pakistan Meteoroloji Dairesi, Karaşi'de bir hafta boyunca gündüzlerin sıcak havanın 40 ila 43 derece arasında olacağını söyledi. Karaşi Belediye başkanı vatandaşlara dışarı çıkmaması uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim