• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Özgüven eksikliğine neden oluyor!

Özgüven eksikliğine neden oluyor!
Uzmanlar, kadınlarda aşırı kilonun beraberinde özgüven eksikliği getirdiğini belirtiyor.

Aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunlarıyla mücadele eden kadınların bunun yanı sıra psikolojileri de olumsuz etkileniyor. Uzmanlar, aşırı kilonun kadınlarda öz güven eksikliğini de beraberinde getirdiğini belirtiyor.

Aşırı kilo her kesimden insanı hem sağlık hem de psikolojik anlamda etkiliyor. Uzmanlar ise kilolu olmanın en çok kadınları etkilediğine dikkat çekerek, aşırı kilosu olanların öz güven eksikliği yaşadığını da belirtiyor. Kilolu kadınlarda yaşanabilecek öz güven sorunlarına dikkat çeken Uzman Psikolog Mahir Efe Falay, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

Öz güven yaşantılarla şekillenir

“Öz güven, kelime anlamıyla ‘kendine güven’ demektir. Öz güven, kişilerin yapmak istediklerini kendi başlarına becere bilme gücüdür.

 Bu da doğuştan gelmez, bunu yaşantılar şekillendirir. Kilolu kadınlar ise toplumdan çekindikleri için öz güven eksikliğini çok ağır bir şekilde yaşar. Ama bu kişiler unutmamalıdır ki, siz dünyadaki milyarlarca insandan biriniz. Ve tüm artı ile eksilerinizle siz de bu kalabalık içindeki özgün birisiniz.”

"Etraf ne der" düşüncesinden kurtulun  

“Etraf ne der?, düşüncesi sizin ve sizin hayat yolculuğunuzdaki en büyük engellerden biridir. Çünkü sizi otomatik olarak frenler. Evet, etraftakiler bir şey düşünebilir ve hatta diyebilir.

Ama ya sonra? Sonrasında hiçbir şey olmayacaktır. Kilolarınız göründüğü için taşlanmayacak veya dikkati üstünüze çektiğiniz için bir zarara uğramayacaksınız. Ayrımcılığa uğradığınız için üzülmeyin.”

Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin

“Öz güven arttırmanın en iyi yollarından biri de kendinizi olduğu gibi kabul etmektir. Özgünlüğünüzü hissedin. Yapılan etiketlemeler ve kalıp yargılar moralinizi bozabilir.

Ama siz elinizden geldiği kadar umursamazsanız, bu sıkıntılar da kendiliğinden geçer. Sonuç itibariyle bu tarz söylemlere aldırmazsanız, öz güveni yüksek ve mutlu biri olursunuz.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim