• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Özgecan’ın Ailesi Kampanyaya Destek Bekliyor

Özgecan’ın Ailesi Kampanyaya Destek Bekliyor
Mersin'in Tarsus ilçesinde bir yıl önce 11 Şubat 2015 tarihinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ailesi, kurdukları...

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir yıl önce 11 Şubat 2015 tarihinde hunharca katledilen üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ailesi, kurdukları Özgecanlar Derneği bünyesinde "Özgecan'ın Hayallerini Gerçekleştiriyoruz" sloganıyla başlatılan kampanyaya tüm anne ve babalardan destek bekliyor.

Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisiyken, Tarsus'ta bindiği minibüste vahşice öldürülen Özgecan'ın, tüm insanlığa yardım etme hayalini gerçekleştirmek için bir kez daha harekete geçen Aslan Ailesi, bu kapsamda başlattıkları SMS (kısa mesaj) kampanyasını canlandırmak için Türkiye'ye çağrı yaptı. Özgecan'ın ölüm yıl dönümünde, özellikle anne ve babalara seslenen Baba Mehmet Aslan, kampanyaya destek istedi.

Özgecan'ın katledilmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala Türkiye'nin birçok ilinden kendisini aradıklarını belirten Baba Aslan, "Çok güzel insanlar, anneler, babalar beni arıyorlar ve ağlıyorlar. "O bizim de meleğimiz, o sadece sizin kızınız değil bizim de evimizin kızı" diyorlar. Yüzlerce, binlerce evde benim kızımın resmini çerçeveletip asmışlar. Benim Özgecanım her evin Özgecanı, her evin kızı olmuşsa, her evin kızı da benim için Özgecan" dedi.

ANNE BABALARDAN AYDA BİR SMS İSTEDİ

Özgecanlar için, kadınlar, kızlar, melekler için kurulmuş olan Özgecanlar Derneği'nin güçlenmesi ve iyi faaliyetlerde bulunabilmesi için desteğe ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Mehmet Aslan, "Eğitim, sağlık, gıda, kırtasiye, kız çocuklarına, Özgecanlara burs verme anlamında her anneden ve her babadan çocuklar için, Özgecanlar için ayda bir SMS istiyorum. Her anne ve baba ayda bir SMS gönderirlerse Özgecanlar için vereceğimiz mücadelede güçleneceğiz. SMS kampanyamız için bütün GSM operatörlerinden "ÖZGECAN" yazıp 1396'ya bir mesaj göndermeleri gerekiyor. Her anne ve her baba ayda sadece bir kere. Bunun karşılığında 5 TL ödenecek" diye konuştu.

Özgecan'ın hayallerini hayata geçirebilmek adına çalıştıklarını ifade eden Aslan, basından da bu konuda yardım isteyerek, şunları söyledi:

"Bunun yayınlanması adına önderlik ederseniz, televizyonlarda halk bunu duyarsa işimiz çok kolaylaşacak. Çünkü biz bu SMS kampanyasını 2015'te basın toplantısıyla halka duyurmak istemiştik, fakat Allah'ın hikmetine bakın ki, o gün bütün Türkiye'de elektrikler kesildi ve hiç kimse bunu duymadı."

Halkı, Özgecan adına açılabilecek diğer kampanya ve yardım hesapları konusunda da uyaran Aslan, "Benim ağzımdan çıkmayan, benim isteğim ve talebim olmadan açılmış olan hiçbir kampanya, hiçbir yardım hesabı bize ait değildir. Benim ağzımdan çıkmayan hiçbir şey bize ait değildir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim