• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Özel Hayat Hastanesi’nin Ergenlik Dönemi Seminerleri Tamamlandı

Özel Hayat Hastanesi’nin Ergenlik Dönemi Seminerleri Tamamlandı
Özel Hayat Hastanesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İncirli Kültür Merkezi iş birliğiyle düzenlediği "Ergenlik Dönemi" seminerlerini tamamladı.

Özel Hayat Hastanesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İncirli Kültür Merkezi iş birliğiyle düzenlediği "Ergenlik Dönemi" seminerlerini tamamladı.

Uzman Klinik Psikolog Dilek Kaymak Kısaer'in verdiği seminerler üç hafta boyunca ücretsiz olarak İncirli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seminerlere vatandaşların yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Başhekim Uzm. Dr. Ahmet Özkul ve İncirli Kültür Merkezi Yöneticisi Ahmet Arıkan katıldı. "Ergenlik Dönemi" konusu hakkında üç hafta üç ayrı seminer veren Özel Hayat Hastanesi, ailelerin ergenlik dönemindeki çocuklarıyla arasındaki iletişim sürecini nasıl sağlaması gerektiği hakkındaki bilgileri vatandaşlara aktardı.

İlki ergenliği tanımak ve anlamak konusu üzerinden düzenlenen seminerlerin ikincisi "Ergenle İletişim" konusunda gerçekleşmişti. Son haftanın konusu ise "Ergenlik Dönemi Sorunları" başlığı altında ele alınarak, katılımcılara üç haftanın sonunda sertifika takdim edildi.

Özel Hayat Hastanesi olarak birçok sosyal faaliyette yer aldıklarını belirten Başhekim Uzm. Dr. Ahmet Özkul, "Büyükşehir Belediyesi ve İncirli Kültür Merkezi, kültür ve halkla ilişkilerle alakalı muazzam derecede başarılı işler ortaya çıkarmaktadır. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında birçok sosyal konuyu işleyerek şehrimize ve insanımıza destek olmaya gayret ediyoruz. Projelerimizde hem Büyükşehir Belediyesi hem de İncirli Kültür Merkezi ile birlikte hareket ettiğimiz için mutluluk duymaktayız" dedi.

Geçen sene Özel Hayat Hastanesi, Büyükşehir Belediyesi ve İncirli Kültür Merkezi iş birliğiyle gerçekleşen, Anne Baba ve Evlilik Okulu adlı seminerleri de takip ettiğini ve topluma yararlı güncel konuların işlendiğini söyleyen Belediye Başkanvekili Muhsin Özlükurt, "Düzenlenen seminerlere ilginin arttığını görmek bizleri mutlu etti. Daha fazla insanımıza ulaşarak eğitim seminerlerimizin sayısını arttırmalıyız. Her türlü desteği veren Özel Hayat Hastanesi'ne ve tüm personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Her hafta olduğu gibi bu hafta da sunumuna,"Dünyada ergen olmaktan daha zor bir şey varsa o da ergenlik çağındaki bir gençle iletişime geçmektir" ifadesini kullanarak başlayan Uzman Klinik Psikolog Kısaer, ergenliğin toplumdan topluma, devirden devire, kişiden kişiye farklı özellikler gösterdiğinin de altını çizdi. Onlarla beraber yaşamayı onlar için yaşamaya tercih etmek gerektiğini vurgulayan Kısaer, "Onların haklarına saygılı olmayı onların bize saygısından önde tutmalıyız.Ona çok kızdığınızda hemen bağırıp cezalandırmayın, kızdığınızda derin derin soluk alıp rahatlayın. Bir şekilde enerji harcayın, çünkü enerji harcamak içimizdeki negatif duyguları atmaya yardım eder. Olaylar henüz çok sıcakken doğru düşünemeyebiliriz. Yetişkinler bile bir problemle karşılaştığında sağduyulu ve sakin davranmakta zorlanırlar, bizim yapamadıklarımızı ergenden beklememeliyiz" diye konuştu.

Ergenlik döneminin çocuğun gelecekteki hayatını etkileyen ruhi problemlerin en belirgin şekilde yaşandığı dönem olduğunu hatırlatan Kısaer, "Bu dönemde yaşanan sıkıntılar ciddiye alınıp uygun tedavi yöntemleri ile çözüme ulaştırılmaz ise gelecek dönemlerde de ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verebilir. Bu sebeple ergenlik döneminde fertin hem ruhi, hem de fiziki özelliklerindeki değişmeler çok iyi takip edilmeli ve ergene bu dönemi bitirene kadar yardımcı olunmalıdır.Yaşanan sıkıntı ve sorunlar erken teşhis edilirse tedavi daha erken başlar ve ergenin bu süreci atlatması da nispeten kolaylaşır. Dilerim bu seminerler ışığında ergenlik dönemini kolay aşabilen ebeveynler oluruz" şeklinde konuştu.

Özel Hayat Hastanesi’nin Ergenlik Dönemi Seminerleri Tamamlandı

Özel Hayat Hastanesi’nin Ergenlik Dönemi Seminerleri Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim