• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Özdağ: Taktik istihbarat ve önleyici polis faaliyeti zaafı var

Özdağ: Taktik istihbarat ve önleyici polis faaliyeti zaafı var
MHP Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün gerçekleşen terör saldırısında stratejik ve operasyonel istihbarat zaafı olmadığını, ttaktik istihbarat ve önleyici...

MHP Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün gerçekleşen terör saldırısında stratejik ve operasyonel istihbarat zaafı olmadığını, ttaktik istihbarat ve önleyici polis faaliyeti zaafı olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenlendi.

Dün gerçekleşen Ankara terör saldırısında stratejik ve operasyonel istihbarat zaafı olmadığını söyleyen Özdağ, "Ankara bombalamasında olduğu gibi taktik istihbarat ve önleyici polis faaliyeti zaafı vardır." dedi. Güvenlik güçlerine Ankara'da yapılacak araçlı bir bombalı saldırı olabileceğine dair bilginin ulaştığını kaydeden Özdağ, "Sadece güvenlik güçlerine değil bana da ulaştı. Ne yazık ki, etkin polisiye önlemler kurulamadı. Şaşırmamak lazım. Çankaya ilçesi Türkiye'nin bir numaralı ilçesi ve polis teşkilatı çok ağır bir baskı altında. Bu ilçe çok ağır terör tehdidi ile karşı karşıya. Çankaya ilçesi için özel bir istihbarat-jandarma-polis örgütlenmesine ihtiyaç var. Personel ve kaynak güçlendirmesine ihtiyaç var. Ankara'da da aylardan bu yana Emniyet Müdürlüğü vekâleten yürütülüyor. Oysa Ankara'nın tehdit altında bir şehir olduğu biliniyor." diye konuştu.

Ankara'da dün gerçekleşen saldırının, üzerinde ciddi bir şekilde düşünülmesi gerektiğini anlatan Özdağ, "Türkiye'nin bütün dikkatini PKK/PYD'ye çevirdiği ve AKP Hükümetinin Suriye'ye kara müdahalesine istekli olduğu bir dönemde PKK'nın Ankara'yı bilen bir PKK'lı yerine Suriye doğumlu ve Suriye'de yaşayan bir PYD'liyi böyle bir katliam saldırısı için seçmiş olması başlı başına düşündürücüdür. Sanki birileri bu saldırı ile Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalesini kışkırtmak istemektedir açık bir şekilde. Bundan dolayı öncelikle soğukkanlı olmak ve saldırıyı sükünetle değerlendirmek gerekir. Türkiye, PKK/PYD'ye indireceği ağır darbenin yerini ve zamanını çok doğru seçmeli, bu darbe saldırıyı düzenleyenlerin istediği yer ve zaman değil, Türkiye'nin istediği yer ve zamanda olmalı. Türkiye, bekleneni değil, beklenmeyeni yaparak şaşırtıcı etki faktörünü kullanmalıdır." şeklinde konuştu.

Suriye iç savaşının aldığı boyut ve PKK terörünün ulaştığı aşama Türkiye'yi sıkıyönetim ilan etmeye zorladığını ifade eden Özdağ, "Sıkıyönetim ilan edilmeden geçen her gün ülkemize zarar vermektedir. Eğer gecikilir ise bir gün sıkıyönetim de yetmez hale gelebilir. Keza, bunun dışında PKK ve IŞİD terörüne karşı saldırgan bir istihbarat ve önleyici polisiye önlemler sisteminin geliştirilmesi gerekiyor. Türkiye'deki terör eylemlerinin önemli bir boyutu da dış ilişkilerde yaşanan zafiyet oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, PYD politikasından dolayı ABD'yi sert bir şekilde eleştirmeye başlamışlardır. Oysa artık eleştiri değil alınması gereken önlemleri konuşmalıyız. ABD'nin Suriye ve PYD politikası, Türkiye'nin yaşamsal çıkarlarına zarar vermektedir. ABD'nin bu politikalarından vazgeçmesi için AKP hükümetinin ne yapacağını merakla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

JÖH VE PÖH'LERİN ÖNEMLİ VE KOLAY ÇÖZÜLEBİLECEK SIKINTILARI VAR

Güneydoğu Anadolu'da Sur, Silopi ve Cizre'de PKK terörüne karşı mücadele eden ve ağırlığını Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekatın (PÖH) oluşturduğu Türkiye'nin seçkin savaşçılarının, önemli ve kolay çözülebilecek sıkıntıları olduğunu vurgulayan Özdağ, şunları kaydetti: "Cizre'de okullarda kalan polis özel harekatçılar su ihtiyaçlarını nehire attıkları bir motorla nehirden karşılamaktadır. Bu su sadece tuvalet ihtiyacı için kullanılmakta çünkü su pis, yıkanamıyorlar. Bunlar her sabah şehit olmak için çıkıyorlar. Bu sorun kolay çözülebilecek bir sorun ama çözülemedi. Cizre'de operasyonlar bitti bu sorun çözülemedi. İdil'de de aynı sorunla karşı karşıya kalacaklar. Polis Özel Harekat'tan gelen şikayetlerin benzeri Jandarma Özel Harekat'tan da geliyor. Aç olduklarını söylüyorlar birbirinden bağımsız kaynaklar. Yemek çıkıyor fakat yemeğin kalorisi az. Çatışma halinde olan, yüksek efor sarf eden Jandarma ve Polis Özel Harekatçıları doyurabilecek ölçüde değil. Valiliklere bu yemekleri sağlayan kurumun başkanı ile görüştüm. Şaşırdı, ilgileneceğini söyledi, ancak itiraz etmedi. Bu da çok kolay çözülebilecek bir sorun, derhal çözülmesi gerekiyor. Ayrıca polis ve jandarma özel harekatçılar yanlarında daha fazla amirlerini görmek istiyorlar. Amirlerinin orada olmasının onlara moral vereceğini ifade ediyorlar. Amirlerimiz geldiğinde sadece valilikte kalmasınlar, bizim nasıl savaştığımızı, mücadele ettiğimiz görsün istiyorlar. Bunu ifade etmek benim borcum."

Özdağ: Taktik istihbarat ve önleyici polis faaliyeti zaafı var

Özdağ: Taktik istihbarat ve önleyici polis faaliyeti zaafı var

Özdağ: Taktik istihbarat ve önleyici polis faaliyeti zaafı var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim