• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Özcan: “Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Edecek”

Özcan: “Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Edecek”
Tokat'ın Niksar ilçe Belediyesi Ayvaz İşletmesi'ne bardak su üretimi için makine alımı yapıldı.

Tokat'ın Niksar ilçe Belediyesi Ayvaz İşletmesi'ne bardak su üretimi için makine alımı yapıldı. Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, yatırımların bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Niksar Belediyesi Ayvaz İşletmesi büyümeye devam ediyor. Son olarak işletmeye yeni bir bardak su makinesi kazandırıldı. Makine tesliminde açıklamada bulunan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Bizler göreve başladığımız zaman, Ayvaz İşletmemizin makine parkurunu genişleteceğimizi belirtmiştik. Bu konuda 2014 yılında bir bardak makinesi almıştık. Çünkü ürün çeşitliliği açısından bardağın çok önemli bir yeri vardı. O dönemde aldığımız makinemizin kapasitesi saatte 6 bin ürün imal ediyordu. Bu şekilde bir üretim piyasada ki talebi karşılamıyordu. Bu bağlamda biz makine yatırımına giderek üretimi iki katına çıkardık. Yeni aldığımız makineyle saatte yaklaşık 12 bin adet ürün elde edeceğiz. Ayvaz Suyumuzu bardak ürünü olarak bu aldığımız makine ile ilk defa üreteceğiz. Sadece Niksu olarak bardak piyasasındaydık. Artık Ayvaz suyumuz bardak su olarak da raflardaki yerini alacak. Ayrıca eski makinemizde 5 kardeşimiz görev yaparken, bu makinemizde en fazla iki kişi görev alacak. Makinemiz otomatik ve ayrıca robotik üretim yapacak. Bu yatırımımız yaklaşık 300 bin dolardır. İnşallah bu yatırımımızla 2015 yılında yaşamış olduğumuz bardak ürün talebine yeterince karşılanamaması sorununu 2016 yılında yaşayamayacağız. Hem İşletmemizin daha karlı bir üretime geçmesi hem de bayilerimizin ürün çeşitliliği noktasında bizden talep ettikleri ürünü karşılamamız konusunda artık sorun yaşamayacağız. Memleketimize ve Niksar'ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah buradan elde ettiğimiz gelirlerle ilçemize daha iyi yatırımlar yapacağız" dedi.

"FABRİKAMIZA YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK"

Başkan Özcan sözlerinin devamında, "Fabrikamıza bu yıl içerisinde yapmış olduğumuz 5.5 milyon TL'nin içerisinde bu makinemizde vardı. Ama makinemizin bir imalat ve teslim süresi var. Makinemiz bugün bizlere teslim edildi. Allah nasip ederse ürün çeşitliliği konusunda yatırımlarımız devam edecek. Bu ay yaklaşık 30 bayilerimiz ile yaptığımız toplantı neticesinde taleplerini alma fırsatı bulduk. Bayilerimiz ile istişare ederek bizlerle alakalı beklentilerini dinleme fırsatımız oldu. Bundan sonraki amaçlarımız arasında şu anda yatırımına devam ettiğimiz yaklaşık 80 bin TL'lik bir yatırımımız daha var. Fabrikamızda Niksu üretimi olduğunda Ayvaz su üretemiyorduk. Aynı şekilde Ayvaz su ürettiğimizde Niksu üretemiyorduk. Bunun nedeni ise ozonlama sisteminden kaynaklıydı. Ozonlama sistemini ayırarak istediğimiz suyu istediğimiz zaman üretmeye sahibiz. Yani hem ayvaz suyu ile aynı zamanda da Niksu'yu üretebileceğiz. Bu fabrikamızda daha rantabl bir üretim yapmamızı sağlayacak. Bunun için yatırımlarımız devam edecek. Hemşehrilerimizin fabrikamızın eski günlerine dönmesi için gayretlerimizin sürdüğünü bilmelerini istiyorum. Başka bir yatırımımızda şu anda biraz daha eski bir teknolojiye sahip olan damacana bölümümüzün 2016 yılı içerisinde bir revizyona ihtiyacı var. Sistemimizi aksatmadan 2016 yılı içerisinde bu revizyonu yapacağız. Başka bir ürün çeşitliliği anlamında da hedeflerimizin arasında 19 litrelik geri dönüşümsüz damacana var. Bayilerimizden de 19 litrelik geri dönüşümsüz damacana talepleri var. Nasip olursa da 2016 yılı içerisinde bu yatırımı da gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"AYVAZ SUYUMUZU CAM ŞİŞE İÇERİSİNE ALMAK İSTİYORUZ"

İlerleyen şartlarda arzu ettikleri hedeflere ulaştıklarında Ayvaz Suyu'nu cam şişe içerisine almak istediklerini belirten Özcan, "Bunun içinde hedeflerimiz var. Bu yatırımların dönüşünü görmek istiyoruz. Eğer arzu ettiğimiz şekilde bu yatırımlar bize dönerse şayet 2016 yılının ilk altı aylık dönemi gördüğümüzde hedeflerimize ulaştığımız anda işletmemizde cam şişeleme tesisi kurarak Ayvaz Suyumuzu cam şişeye dönüştürmeyi planlıyoruz. Ayvaz suyumuzu piyasada özellikle tercih edilen, büyük tesislerde ve otellerde tercih edilen bir su haline getirmeyi hedefliyoruz. İnşallah yatırımlarımız buradan kazandıkça devam edecek. Burada kazandığımız kazançlar ile cam tesisini kuracağız. Kendi kendini yenileyen bir işletme planlıyoruz" şeklide konuştu.

"ZARAR EDEN BİR TESİSTEN KAR EDEN BİR TESİS KONUMUNDAYIZ"

Başkan Özcan Ayvaz Suyu'nun eski şaşalı olduğu günlere yakın zamanda döneceğini belirterek açıklamasını şöyle tamamladı: "Çocuk önce doğar, sonra emeklemeye başlar, sonrasında ise koşar. Bizler geçtiğimiz sene emekliyorduk. Yıl sonunda ayakta kaldığımızı gördük. Zarar eden bir tesisten kar eden bir tesis konumundayız. 2016 yılı inşallah hızlı adımlarla hatta koşar adımlarla hedefe ulaşacağımız bir yıl olacağına inanıyoruz. İnşallah Rabbim bu hedefleri bizlere tutturmayı nasip eder ve inşallah 2016 yılı sonunda da sizlere, "evet, Ayvaz Suyumuz eski şaşalı günlerine döndü veya dönüyor" diyebileceğimiz bir büyüme sağlarız. Ama biz basamakları su piyasasında bugünkü teknoloji ve şartlarda sindire sindire çıkıyoruz. Yapacağımız yatırım inşallah milletimize ve memleketimize hayırlı olur."

Özcan: “Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Edecek”

Özcan: “Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Edecek”

Özcan: “Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Edecek”

Özcan: “Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Edecek”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim