• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Özaltın: "Turizmde Yaşanan Daralmayı Fırsat Olarak Görebiliriz"

Özaltın: "Turizmde Yaşanan Daralmayı Fırsat Olarak Görebiliriz"
Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, "Türkiye olarak 2016 sezonunda turizmde yaşanan daralmayı bir fırsat olarak görüp ek teşvikler...

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, "Türkiye olarak 2016 sezonunda turizmde yaşanan daralmayı bir fırsat olarak görüp ek teşvikler ile 2. turizm hamlesi başlatabiliriz" dedi.

2016 yılının başında dünyada yaşanan olaylardan dolayı daralma yaşayan Türk turizm sektörü için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 9 maddelik eylem planı piyasaları harekete geçirdi.

Uçuş başına 6 bin dolar destek, kredi, borçların yapılandırılması, deniz sektörüne dair teşvik gibi düzenlemelerin yer aldığı turizm eylem planını doğru bulduğunu ve desteklediğini söyleyen Gloria Otelleri'nin sahibi Nuri Özaltın, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"TURİZMDE ÇOK DOĞRU İŞLER YAPTIK"

Türkiye'nin son 30 yıllık süreçte turizmde en hızlı büyüyen ülkeler arasında ilk sıraya oturduğunu dile getiren Özaltın, "Dünyanın en güzel otellerini inşa ettik. Çanakkale'den Hatay'a kadar yüzden fazla ülkeden yüz milyonlarca turisti ülkemizde ağırladık. Türkiye olarak turizmde çok doğru işler yaptık. Tabii bu hızlı büyüme sürecinde hatalarımız da oldu" diye konuştu.

"2016'DAKİ DARALMAYI FIRSAT OLARAK GÖREBİLİRİZ"

Özaltın, ülkemizin en dinamik turizm çalışanları ve gönüllülerine sahip olduğunu vurgulayarak, "Hala dünyanın en misafirperver ülkesi olarak dünya vatandaşlarının büyük merakını çekiyoruz. Türkiye olarak 2016 sezonundaki daralmayı bir fırsat olarak görüp ek teşvikler ile 2. turizm hamlesi başlatabiliriz" ifadelerini kullandı.

Nuri Özaltın, destinasyonların yeniden yapılanması ve dünya piyasalarında konumumuzu güçlendirmek için ise şu maddeleri önerdi:

"1. Türkiye'ye turist getiren tur operatörlerine (yabancı Türk ayrımı yapmadan) 10 milyon Dolar üzeri yıl içerisinde belgeli otel ödemelerinden toplamda yüzde 3 (kickback) geri ödeme yapılması.

2. Turizm yatırımlarında ÖZSERMAYE çok önemlidir. (Nuri Özaltın'ın da defalarca ifade ettiği gibi otel yatırımlarında yüzde 60 özsermaye şart. Aksi takdirde küçük bir kriz anında bile otel verdiği sürdürülebilir kaliteli hizmette, markalaşmada ve genel anlamda işletmecilikte zorlanıyor. Bazı oteller de tek çare olarak fiyat indirerek hem kendi markasını hem de bölgeyi ucuzlatarak, turizmin gelişmesine zarar veriyor.)

3. İhracat ürünlerindeki verilen teşvikler aynı şekilde turizmde ve otel işletmeciliğinde uygulansın.

4. Otelciler önünü görmek istiyor. (Türkiye'deki otellerin toplamının takriben yüzde 70'i tahsis arazileri üzerine kurulu. Otelcilerin programlı bir gelişme içerisinde sadece mevcut durumlarını sağlamlaştırma değil aynı zamanda kalitelerini artırabilmek amacı ile şimdiden tahsislerin uzatılması otelcilik sektörüne moral ve heyecan vermekle kalmayıp destinasyonların da gelişmesine büyük katkıda bulunur.)

5. Türkiye genelinde otellerin yerel belediyeler ile yaşadıkları problemlerin ve ihtilafların ivedilikle çözüme kavuşturulması gerekmektedir."

Özaltın: "Turizmde Yaşanan Daralmayı Fırsat Olarak Görebiliriz"

Özaltın: "Turizmde Yaşanan Daralmayı Fırsat Olarak Görebiliriz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim