• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Eroğlu: "ODTÜ Yer Göstersin Mescidi Ben Yaparım"

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Eroğlu: "ODTÜ Yer Göstersin Mescidi Ben Yaparım"
ODTÜ'de mescit dolu olduğu için basketbol sahasının kenarında namaz kılan öğrencilere yapılan saldırıya ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı kurucusu ve kamu...

ODTÜ'de mescit dolu olduğu için basketbol sahasının kenarında namaz kılan öğrencilere yapılan saldırıya ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı kurucusu ve kamu yönetimi mezunu Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu'ndan tepki geldi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, ODTÜ Rektörlüğü'ne çağrı yaparak, "Türkiye'nin birçok şehrinden gelerek eğitim alan öğrenciler için mescit yapamıyorlarsa, maddi imkanları el vermiyorsa ben bütün masraflarını bizzat kendim karşılayacağım, bana sadece yer gösteriniz. Bu sorunu halledeyim" dedi.

ODTÜ'de bu sorunun yıllardır sürdüğünü ifade eden Eroğlu, "ODTÜ 41 bin dönümlük bir kampüse sahip. Üniversite içerisinde bir süre dernek başkanlığını da yaptığım bir büyük mescit var. Bizler hazırlık sınıfında okuduğumuz dönemde bu mescitle hazırlık okulu arasındaki mesafe yürüme en az 30 dakika uzaklıktaydı. Gidiş-geliş yaklaşık bir saat sürüyordu. Hazırlık okulunda yaklaşık 2 bin 500 öğrenci vardı. Bu öğrencilerin de yaklaşık olarak yüzde 10'u, yani 250'si ibadetlerini düzenli şekilde yapıyorlardı. Ancak ihtiyaçlarının karşılanacağı bir mescit yoktu. Kış aylarında vakit kısa olduğu için ders arasında büyük mescide gitme ihtimaliniz ve imkanınız hiç yoktu. Bizde merdiven altlarında namazımızı kılıyorduk. İşte bu merdiven altı namazlarımızdan birinde jandarma tarafından baskın yapıldı. Karakola götürülerek ifademiz alındı. Savunmamızda, mescit talep ettiğimizi ancak yönetimin inatla olmaz dediğini söyledik. Sonuç olarak namaz kıldığımız için kınama cezası verildi. Aradan 30 yıl geçti ancak mescit sorunu hala çözülmedi" diye konuştu.

Eroğlu, namaz kılan gençlere saldıran diğer gençlerin ise çarpık yönetim anlayışının sonucu olduğunu söyleyerek, "ODTÜ yönetimi yer göstersin tüm masraflarını karşılayarak öğrencilerimiz için mescidi bizzat ben yapayım" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim