• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Otomotivin Yıldızları YTÜ’de Buluştu

Otomotivin Yıldızları YTÜ’de Buluştu
Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Otomotiv Teknolojileri Etkinliği 16 (OTEK'16) otomotiv sektörünün devlerini buluşturdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen Otomotiv Teknolojileri Etkinliği 16 (OTEK'16) otomotiv sektörünün devlerini buluşturdu. Etkinlikte YTÜ Teknopark tarafından Türkiye'nin ilk ve tek "Fren Dinamometresi Test ve Ar-Ge Merkezi'nin hayata geçirileceği belirtildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Makine Teknolojileri Kulübü (Maktek) tarafından, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Makine Fakültesi Dekanlığı ve Yıldız Teknopark desteğiyle gerçekleştirilen Otomotiv Teknolojileri Etkinliği 16 (OTEK'16), otomotiv sektörünün devlerini bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında, YTÜ Teknopark tarafından hayata geçirilecek Türkiye'nin ilk ve tek "Fren Dinamometresi Test ve Ar-Ge Merkezi" de kamuoyuna duyuruldu.

YTÜ Beşiktaş Kampüsü Oditoryum'da gerçekleştirilen etkinlikte 40 farklı üniversiteden öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra otomotiv sektörünün önde gelen firmalarından üst düzey yöneticiler katıldı.

Otomotiv alanında çalışmak isteyen mühendis adaylarının, ülkedeki otomotiv sanayi ve teknolojileri hakkında bilgi sahibi olacağı etkinlikte, katılımcılar otomotiv sistemlerini görsel olarak yakında görme fırsatı da buldu. Etkinlik, Yıldız Teknopark iş birliği ile Ford Otosan, Hexagon Studio, Bosch, BOM Akademi ve AVL firmaları sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Etkinlikte görselliğin ön plana çıkarıldığı sergi çadırı alanında Apex Masters drift araçları, Paşam Garage'dan bin 300 hplik Msupra, Volkicar, Lamborghini Superleggera ve Türkiye'de ilk defa sergilenen ve üzerinde kalibrasyon denemeleri yapılabilen Ford Edge gibi otomobilseverlerin tutkunu olduğu araçlar sergilendi. Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve İTÜ Arı Teknokent'te stand alanında yer alarak etkinliğe destek verdi.

3-4 MİLYAR LİRALIK KAYIP ENGELLENECEK

Etkinlik çerçevesinde, yerli otomotiv sektöründen 35 firmanın katılımı ile gerçekleştirilen çalıştay sonunda yatırım kararı verilen Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası sertifikasyona sahip "Fren Dinamometresi Test ve Ar-Ge Merkezi'nin lansmanı da yapıldı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsünde 4 bin metrekare kapalı alana sahip olarak kurulacak Fren Dinamometresi Test Ve Ar-Ge Merkez, Türkiye'nin yılda yaklaşık 3-4 milyar liralık bir ticaret açığını da kapatacak. Türkiye'de üretilmesine rağmen sertifikasyona sahip olmadığı için yerli üretim fren sistemlerini kullanamayan 20 milyona yakın araç, yeni açılacak tesis ile birlikte, yerli ve güvenli fren sistemine kavuşacak.

Fren Dinamometresi Ar-Ge ve Test Merkezi'nin lansman törenine YTÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Bektaş, YTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Topuz, YTÜ Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Özkan ve Yrd. Doç. Dr. Orkun Özener ile Fren Teknik firmasının sahibi Alpay Lök katıldı.

Lansmanda YTÜ Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Bektaş, Fren Dinamometresi Arge ve Test Merkezi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Merkezin Türkiye'ye kazandıracakları hakkında bilgi veren Bektaş, Türkiye'de Fren Sistemleri ile ilgili sanayinin mevcut durumunu ve merkezin açılmasından sonra gelinecek nokta hakkında bilgi verdi. Proje ile ilgili teknik detayların da verildiği lansmanda öğrencilerden gelecek fikirlerin önemi ve Yıldız Teknopark'ın öğrenci iş birliğine her zaman açık olduğu vurgulandı.

SOFUOĞLU YTÜ RACİNG'İN FORMULA ARACINI TEST ETTİ

Öte yandan, etkinlik kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, kariyeri, gelişimi ve başarıyı yakalamasının hikayesini anlattı. Türkiye'de ve dünyada motosiklet sporu hakkında bilgi veren Sofuoğlu, eğitimin önemine de değindi. Sofuoğlu ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Konuşmaların ardından Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, MAKTEK bünyesinde faaliyet gösteren YTÜ Racing takımı tarafından tamamen yerli imkanlarla üretilen "Yerli" Formula Aracı YTR-02'yi inceledi.

Öğrencilere aracın dizaynıyla ilgili değerlendirmelerini aktaran ve tavsiyelerde bulunan Sofuoğlu, YTR-02'nin direksiyonuna geçmeyi de ihmal etmedi. Beşiktaş Kampüsü'nde kısa bir tur atan Sofuoğlu, ardından izleyenlere inanılmaz bir şov yaşattı. "Yerli" Formula aracıyla kısa mesafeli hız denemesi ve drift şov yapan Sofuoğlu, motosikletteki ustalığını, Formula aracında da sergiledi.

Otomotivin Yıldızları YTÜ’de Buluştu

Otomotivin Yıldızları YTÜ’de Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim