• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Otizm Orkestrasından Farkındalık Konseri

Otizm Orkestrasından Farkındalık Konseri
Türkiye'de bir ilk olan, otizmli 9-31 yaş arası öğrencilerden oluşan İzmir Otizm Orkestra Korosu, farkındalık konseriyle müzikseverlere unutulmaz anlar...

Türkiye'de bir ilk olan, otizmli 9-31 yaş arası öğrencilerden oluşan İzmir Otizm Orkestra Korosu, farkındalık konseriyle müzikseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Otizmli 9-31 yaş arası öğrencilerden oluşan İzmir Otizm Orkestra ve Korosu İzmir'in Ödemiş ilçesinde müzikseverlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Özel Dünya Koleji öğretmenlerinden Selin Tekin Avcı'nın daveti üzerine okula gelen grup, birbirinden güzel eserler seslendirerek katılımcılardan büyük alkış aldı. Zaman zaman katılımcıların da şarkılara eşlik ettiği gece yaklaşık iki saat sürdü.

Tesadüf eseri orkestra kurduklarını ve bugüne kadar 47 konser verdiklerini ifade eden İzmir Otizm Orkestra ve Korosu Şefi Dr. Orçun Berrakçay, "Otizm birçok kimsenin bilmediği bir tür hastalık diyebiliriz. Denge ve davranış bozukluğu olarak değerlendiriliyor. İzmir Otizm Orkestra ve Korosu ise tamamen bir tesadüf eseri kuruldu. 10 yıl önce otizmli öğrenciler ile çalışma yaparken "böyle bir düşünceyi başarabilir miyiz" sorusunun cevabını aramaya çalıştık. (ODER) Otizm Derneği ile bu konuyu görüştük ve desteğini aldık" dedi.

2013'te 4 otizmli öğrenci ile çalışmalarına başladıklarını anlatan Berrakçay, bugün 40 öğrenciye ulaştıklarını ve Edirne, Muğla, Gaziantep, Adana, Çanakkale gibi iller başta olmak üzere birçok ilde konser verdiklerini dile getirdi.

"MUSTAFA CECELİ İLE KONSER VERECEĞİZ"

Önümüzdeki günlerde de İstanbul'da sanatçı Mustafa Ceceli ile birlikte sahne alacaklarını açıklayan Berrakçay, "Hedefimizde yurt dışı konserleri var. Öncelikli olarak Avrupa ülkeleri programımız oluşacak. Macaristan'da ve Çek Cumhuriyet'inde konserlerimiz olacak. Daha sonra Almanya ve Avusturya'da konserler vermeyi düşünüyoruz. Genel olarak düşünülen tabloda otizmli bireyler toplu hareket edemez diye bir bakış düşünce var. Buradaki hedefimiz, otizmli kişilerin de toplu halde eğer doğru eğitim verildiğinde neler yapabildiğini, ne gibi toplu çalışmalara imza atabildiğini göstermektir. Yani farkındalık yaratmaktır. Araştırmalarımıza göre ülkemizde ve dünyada böyle bir başka orkestra ve koro yok. Orkestra ve koromuzda 3 emekli, müzik öğretmenimiz gönüllü olarak yer alıyor. Ayrıca 2 müzik öğretmenimiz, 8 üniversiteli gençlerimiz bir de bir öğrencimizin babası gönüllülük gösteriyor" şeklinde konuştu.

"SOSYAL PROJELERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

Dünya Koleji Müdürü Serkan Taşçıoğlu da eğitim ve öğretim programlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Bugün burada çok özel ve güzel bir konser dinledik. Bizler de orkestra ve koroya eşlik ettik. Farkındalık anlamında otizmli arkadaşlarımızın neler yapabildiklerini gördük ve çok mutlu olduk. İzmir Otizm Orkestra ve Korosu'nda emeği geçen herkese ve davetimize kırmayarak okulumuzda konser düzenledikleri için teşekkür ediyorum başarılar diliyorum."

Program, koro yöneticilerine çiçek ve plaket takdimi ile sona erdi.

Otizm Orkestrasından Farkındalık Konseri

Otizm Orkestrasından Farkındalık Konseri

Otizm Orkestrasından Farkındalık Konseri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim