• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

"Otellerin doluluk oranı geçen seneye göre çok düşük seviyede"

"Otellerin doluluk oranı geçen seneye göre çok düşük seviyede"
Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, kışın, bölge destinasyonundaki otellerin son 10...

Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, kışın, bölge destinasyonundaki otellerin son 10 yıla göre en düşük seviyede olduğunu söyledi. Aydoğan, "İspanya'da otellerin doluluk oranı yüzde 80 seviyesinde. Bölgemizde ise doluluğu en yüksek otel yüzde 18'de. Doluluk oranı yüzde 10'larda olan oteller var. Otellerin doluluk oranı geçen seneye göre çok düşük seviyede." dedi.

"55 RUS TURİST GELMİŞ ONLARDA GELİN"

Titreyengöl'de Nashira Otel'de gazetecilere sezon değerlendirmesinde bulunan Aydoğan, geçen sene bu aylarda otellerin doluluk oranının yüzde 45 seviyesinde olduğunu hatırlattı. Başta Almanlar olmak üzere erken rezervasyonlarda yüzde 40'e varan düşüşler yaşandığını, bununda Avrupalı turistlerin tatil için beklemede olduğunu gösterdiğinin altını çizen Aydoğan, "Rusya ile uçak krizi sonrası Rus turizmi Antalya'da çok büyük yara aldı. Şubat ayında Antalya'ya 55 turist gelmiş. Gelenlerde Rus gelinler. Geçen sene Antalya, sezonu Rus parası Ruble'nin değer kaybetmesiyle yüzde 20'lik bir kayıpla kapatmıştı. Uçak kriziyle bu sıfırlandı. Paris, Ankara ve İstanbul'da Sultanahmet Meydanı saldırısında 12 Alman turistin hayatını kaybetmesi, Avrupalı turistleri tatile çıkmada tedirgin etti. Tatile çıkmada Avrupalı turistlerde sessiz bir bekleyiş var." diye konuştu.

Antalya bölgesine kış döneminde gelen turistin yüzde 25'inin İspanya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan'a kaydığını vurgulayan Aydoğan, aktif sezonda turizmcinin sıkıntı yaşamaması için Rus turist açığına karşı başta Almanya olmak üzere Batı ve Kuzey Avrupa pazarının geçen seneye göre yüzde 15'lik bir artışla canlı tutulmasının hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

"OTELLERİN DOLULUK ORANI DÜŞÜK SEVİYEDE"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 9 maddelik "Turizm Acil Eylem Planı'nı açıklamasının bir anlamda turizmde kriz olduğunun yüksek perdeden seslendirmesi olduğuna dikkat çeken Aydoğan, açıklanan 9 maddelik eylem planıyla turizmcinin içinde bulunduğu durum ve kronik hale gelmiş sorunları çözmenin imkansız olduğunu ifade etti. Aydoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Turizmciyi gerçekten çok zor bir sezon bekliyor. Rus turizminde oluşan boşluk Antalya turizmini sarstı. Turizmci önünü göremiyor ve sezonla ilgili öngörüde bulunmada yetersiz. Kış döneminde oteller son 10 yılın en kötü doluluk oranını yaşıyor. Geçmiş yıllarda otelci, otellerin doluluk oranıyla sezonla ilgili öngörüde bulunabilirdi. Ama şimdi öngörüde bulunamıyor. Avrupalı turist tatil yapmada halen tereddütte. Bölgemizde en yüksek otel doluluk oranı yüzde 18, İspanya'da bu rakam yüzde 80. Turizmci zor bir süreçten geçiyor. Umudumuzu hiç ama hiç kaybetmedik. Son dakika satışlarından umutluyuz."Cihan

"Otellerin doluluk oranı geçen seneye göre çok düşük seviyede"

"Otellerin doluluk oranı geçen seneye göre çok düşük seviyede"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim