• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Osmaniye CHP başkan adayları partilerinden istifa ettiler

Osmaniye CHP başkan adayları partilerinden istifa ettiler
CHP'den 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Osmaniye belediye başkan adayı olan Mimar Haydar Aktürk ve Bahçe ilçe belediye başkan adayı Hülya Sağlam partilerinden...

CHP'den 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Osmaniye belediye başkan adayı olan Mimar Haydar Aktürk ve Bahçe ilçe belediye başkan adayı Hülya Sağlam partilerinden istifa ettiler.

Basın mensupları ile bir araya gelen ve istifa nedenini açıklayan Haydar Aktürk, "Bildiğiniz gibi 2009 ve 2014 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye başkan adayı gösterildim. Bu itibarla aday gösterilmemde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Geldiğimiz noktada ise CHP'den istifa kararı aldım." dedi. Şu anda ayrılışına çok üzülecek Cumhuriyet Halk Partililerin olduğunu belirten Aktürk, "Bilinmesi gereken tek şeyi unutmamalarını özellikle belirtiyorum Ben Mimar Haydar Aktürk olarak bu kentin evladıyım ve ölene kadar da bu kente hizmet etmeye devam edeceğim. Çünkü bu şehre bir vefa borcum var. Osmaniye'ye hizmet etmenin en büyük şereflerden biri olduğunu biliyorum. Adaylığım süresinde sadece başarıya odaklanmış fedakar arkadaşlarımla, inanmış partililerle, fedakar birkaç gençle, olağanüstü gayret gösteren bir avuç bayanla kampanya süreci boyunca gücümün kat kat üstünde maddi ve manevi gayret sarf ederek süreci sonuna kadar götürmeye çaba sarf ettim. Ama sizin de takdir edeceğiniz gibi taşıma su ile değirmen bir yere kadar dönüyor. Seçimden sonra açık olan tek manzara vardı; CHP'de kaybeden gerçek partililer olsa da kazanan statüko ve az olsun bizim olsun mantığı oldu."

30 Mart 2014'den sonraki süreçte partinin büyümesine engel olanların günü kurtarmaya yönelik yönetim tarzı, birlik-beraberlik, sevgi ve saygı eksikliği ve parti içi disiplinsizliği tercih ettiklerini daha net görme fırsatı olduğunu ifade eden Aktürk, şöyle devam etti: "Biliyordum ki gerçek CHP'liler bazı rant gruplarının ve statüko kafasının egemenliğine son verecek ve çağa uygun yeni bir yapılanma ile yeniden Osmaniye'de güç dengesinin baş mimarı olacaktı. Ama öyle olmadı. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde de herkesin bildiği gibi CHP yine oyunu artıramadı. Oyunun artmamasından da yine 2014 seçimlerinde olduğu gibi teşkilat yöneticileri değil milletvekili adayları sorumlu tutuldu. Tıpkı belediye başkan adaylığımda olduğu gibi bu defa aynı eleştiri okları milletvekili adaylarına yöneltildi. Osmaniye'de yavaş yavaş CHP'nin sonunu hazırlamaktadırlar. Bütün bu rahatsızlıklarımdan dolayı bu partide, bu yönetim yapısıyla, grupların kendi çıkar hesaplarından daha fazlasını düşünmemesinden dolayı, heyecanını yitirmiş bir yapının içerisinde daha fazla bulunamayacağımdan bugün itibarı ile Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum. Şimdilik aktif siyasetten çekilerek sosyal, kültürel ve diğer alanlarda Osmaniye'me ve ülkeme hizmet etme arzusundayım. Bunca zaman her daim yanımda olan başta yol arkadaşlarıma, Osmaniye'mizin çok değerli halkına ve gerçek CHP'lilere de bu zamana kadar gösterdikleri destekler için şükranlarımı sunarım."

Osmaniye CHP başkan adayları partilerinden istifa ettiler

Osmaniye CHP başkan adayları partilerinden istifa ettiler

Osmaniye CHP başkan adayları partilerinden istifa ettiler

Osmaniye CHP başkan adayları partilerinden istifa ettiler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim