• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Osmaniye Belediyesi’nden farklı 23 Nisan kutlaması

Osmaniye Belediyesi’nden farklı 23 Nisan kutlaması
Osmaniye Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı.

Osmaniye Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı.

Osmaniye Milli Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali ile çocuklar unutulmaya yüz tutmuş birbirinden güzel oyunları oynayarak farklı bir gün yaşadı.

Osmaniye Belediyesi ön bahçesinde ilk kez düzenlenen festivalde çocuklar kiriştek çevirdi, tahta arabaya bindi, patlangaç patlattı, ip atladı, sek sek oyununda sekti, tombik oyunu ile coştu, mendil kapmacada birbirleriyle yarıştı. Osmaniye Ozanlar ve Şairler Derneği üyelerinden meydana gelen kara önlüklü "Osmaniye'nin Dünkü Çocukları" isimli grup oynadıkları çocuk oyunları ile festivale renk kattı.

50 YIL ÖNCESİNİN OYUNLARI

Belediye hizmet binası önünde düzenlenen festivalde, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı konser verdi, ardından festivalin düzenlenmesine destek veren Osmaniye Çocuk Oyunları Araştırmacısı Reşat Gürel bir konuşma yaptı. 50 yıl öncesinde çok güzel oyun alanlarının olduğunu kaydeden Gürel, "Buralarda oynadığımız oyunlar çelik çomaklar, beş taşlar, gülleler hepsi burada. Bugün 90'a yakın oyun sizlerle paylaşılacak. Büyükler oynayacak hatırlayacak, küçükler de öğrenecek ve oynayacaklar. Buradaki oyunların herhangi bir yaş için sınırı yok. Burada hep birlikte oynayacağız" dedi.

Festivale destek verenlerden Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Oktay Yellikaya konuşmasında "Çocukların ve yaşlıların yaşamasına elverişli olmayan bu şehirlerde, çocukların yeniden düşünülerek böyle bir çalışma yapılması, gerçekten tarihi bir gün olması açısından çok önemlidir" diye konuştu.

BAŞKAN KARA'YA TEŞEKKÜR

Festivale katılan Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı (TÜDÇOOK) Planlama Kurulu Başkanı Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yalçın Bay da yaptıkları konuşmalarda ilk defa düzenlenen festivalden dolayı Belediye Başkanı Kadir Kara'yı kutladı.

TEREDDÜT ETMEDEN "EVET" DEDİK

Belediye Başkanı Kadir Kara ise tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak şöyle konuştu: "Yaşadığımız çağda, dijital çağda, maalesef artık sanal bir dünya oluşmaya başladığı bu çağda, çocuklarımızı kendi kültürümüz ile kültürel değerlerimiz ile yetiştirmenin elbette ki yerel yönetimlerin görevleri ve sorumlulukları arasında olduğunu biliyor ve kabul ediyoruz. O nedenle bize bu düşünce iletildiğinde, tereddütsüzce evet bu festivalin düzenlemesinde Osmaniye Belediyesi olarak varız." dedi.

VEKİL KİRİŞTEK ÇEVİREREK SAHNEYE GELDİ

Kiriştek çevirerek sahneye gelen MHP Osmaniye Milletvekili Doç.Dr.Ruhi Ersoy, bu oyunları yıllar önce oynadıklarını söyledi. Burada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Ersoy, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Mutlu Şehir Osmaniye Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eser sahiplerinin ödülleri verildi. Anadolu'da Yaşam Karma Fotoğraf Sergisi ile Türk Dünyasından Çocuk Oyunları Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapıldı.Cihan

Osmaniye Belediyesi’nden farklı 23 Nisan kutlaması

Osmaniye Belediyesi’nden farklı 23 Nisan kutlaması

Osmaniye Belediyesi’nden farklı 23 Nisan kutlaması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim